03-09-2020

Muk: Policija da obezbjedi i skupove i zaštiti bezbjednost i imovinu onih koji ne učestvuju na skupovima

Uprava policije je dužna da javnosti pruži pravovremene informacije i vjerodostojna uvjeravanja da će svi skupovi koji se organizuju, bez obzira da li su prijavljeni ili nisu, biti organizovani na način koji će svima omogućiti da se osjećaju spokojno, poručili su iz Instituta alternativa (IA), u saopštenju koje potpisuje predsjednik Upravnog odbora Stevo Muk.


Muk, Foto: FOS Media

Prema njegovim riječima, Uprava policije svojim pasivnim držanjem, odbijanjem da odgovori na zvanične upite i molbe, kao i izostankom zvaničnih obavještenja i informacija, ne doprinosi povjerenju u rad policije i pravnoj izvjesnosti.

"U ovim danima, kada se na različitim stranama našeg društva osjeća zabrinutost i nespokojstvo, rukovodstvo Uprave policije je naročito obavezno da proaktivnim obavještavanjem javnosti i proaktivnim djelovanjem na terenu, pomogne i olakša aktuelne procese. Dužnost Uprave policije je da obezbijedi slobodu okupljanja, zaštiti učesnike svih skupova, ali i da obezbijedi bezbijednost i imovinu svih drugih fizičkih i pravnih lica, od svake potencijalne namjere da ove budu ugrožene", poručio je Muk.