31-05-2022

MUP: Granskim kolektivnim ugovorom moguće trajno riješiti problem umanjenih zarada

Problem umanjenih zarada u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), mogao bi se trajno riješiti Granskim kolektivnim ugovorom, saopšteno je iz tog resora.

MUP: Granskim kolektivnim ugovorom moguće trajno riješiti problem umanjenih zarada | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Kako su kazali iz MUP-a, u cilju iznalaženja najboljeg rješenja za obračun minulog staža, kao i prevazilaženja problema koji su nastali u umanjenju zarada zaposlenih, taj resor se obratio Ministarstvu finansija sa predlogom za održavanje hitnog sastanka povodom novonastale situacije.

“Tim povodom upućen je i zapisnik sa sastanka predstavnika MUP i reprezentativnog Sindikata sa predlogom zaključaka za prevazilaženje navedenog problema”, kaže se u saopštenju.

Iz MUP-a su naveli da je na kolegijumu ministra održanog u ponedjeljak, kome je prisustvovao i direktor Uprave policije, prioritetna tema bila rješavanje problema umanjenja zarada policijskih službenika.

“Donijet je zaključak da se navedeno pitanje pokuša trajno riješiti kroz Granski kolektivni ugovor za zaposlene u MUP-u”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je sa Ministarstvom finansija potrebno sagledati mogućnost za nadoknadu umanjenja za prethodni period.

“Očekujemo da se u najkraćem roku organizuje sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija, te da se ovo pitanje trajno riješi”, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su rekli da će o toj i drugim aktivnostima, Sindikat blagovremeno biti informisan i pozvan da prisustvuje sastancima.