12-09-2020

MUP: Narednih dana povećan rizik od požara u Crnoj Gori

Iz direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova obavještavaju građane da će narednih dana, od 13. do 17. septembra 2020 godine, područje Crne Gore će biti pod uticajem tople tropske vazdušne mase koja će usloviti visoke tropske temperature vazduha.

MUP: Narednih dana povećan rizik od požara u Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

"Narednih dana, od 13. septembra do 17. septembra 2020 godine, područje Crne Gore će biti pod uticajem tople tropske vazdušne mase koja će usloviti visoke tropske temperature vazduha posebno u širem regionu Podgorice i Danilovgrada (Zetsko-bjeloplavićki region) i primorja gdje je niska-površina vegetacija osušena i gdje se očekuju tropske temperature praćene pojačanim do jakim sjevernim-sjeveroistočnim vjetrom, očekuje se vrlo visok indeks opasnosti od požara", naveli su u saopštenju.

Situaciju, kako dodaju, u širem regionu Podgorice-Danilovgrada i na primorju, će pogoršati pojačan do jak sjeverni vjetar koji se očekuje tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka, naročito u noćnim satima.

"Prema aktuelnom prognostičkom materijalu evropskog prognostičkog centra, u ovom trenutnku, sve do oko 17. septembra u centralnim i južnim predjelima ne očekuje se kiša", istakli su u saopštenju i poručili da zbog svega navedenog potrebno je podići stepen operativne spremnosti na viši nivo.