21-10-2022

Musk bi mogao otpustiti čak 75 odsto zaposlenih u Twitteru

Zaposleni Twittera oglasili su se na društvenim mrežama strahujući da će dobiti otkaz nakon što su se pojavili dokumenti koji pokazuju da Elon Musk planira da smanjiti radnu snagu 75 odsto.

Musk bi mogao otpustiti čak 75 odsto zaposlenih u Twitteru | Radio Televizija Budva

Foto: ilusracija/ pixabay.com

Korporacijski dokumenti do kojih je došao The Washington Post otkrivaju da je milijarder potencijalnim ulagačima u posao vrijedan 44 milijarde USD rekao da planira da otpusti tri četvrtine od svojih 7,5 hiljada radnika, prenosi SEEbiz.

To bi ostavilo kompaniju samo s osnovnom posadom od nešto više od dvije hiljade zaposlenih.

Mnogi zaposleni strahuju da bi mogli biti među više od pet hiljada onih koji će biti otpušteni kada Musk preuzme dužnost.

Patrick Chapla, voditelj proizvoda, pitao je hoće li svi zajedno pokrenuti Novi Twitter. Parker Lyons, viši finansijski analitičar na Twitteru, također je tweetao niz memeova nakon što je čuo vijest.

Takav razvoj događaja nije došao sam od sebe. Naime, kompanija je prošle godine potrošila ogromnih 1,5 milijardi USD na zaposlene te je taj iznos htjela smanjiti za oko 800 miliona.

Uprava je takođe planirala da napravi velike rezove u svojoj infrastrukturi, riješi se podatkovnih centara koji održavaju rad stranice za više od 200 miliona korisnika dnevno. Međutim, niko nije očekivao tako radikalne poteze.