21-04-2021

MZ Babin Do: Pješačka tura od borova i mora

Pješačke staze na brdu Spas su u potpunosti očišćene, tako da naši sugrađani i gosti sada mogu uživati u novoj pješačkoj turi, saopšteno je iz MZ Babin Do. Na ovom putešestviju očekuje vas, osim preljepog pejzaža, i neopisiva panorama Budve i plaže Jaz.



"Potez od Komoševine do Vodenog grada preko Seoca i Prijevora je očišćen i prohodan za prijatnu šetnju kroz šumu sa neopisivom panoramom Budve i plaže Jaz", naveli su iz ove mjesne zajednice.

Oni su naglasili da je staza djelimično zahtjevna, ali sporim hodom idealna za uživanje u pogledu na morsko prostranstvo. Posebnu čar, kako ističu, daju primorksi borovi na dijelu staze.



"Na jednom dijelu valja biti oprezan jer je stazca uska i strma, ali vrijedi napraviti svaki korak. Optimalna šetnja traje dva do dva ipo sata. Nije za malu djecu i starije koji nisu u kondiciji, a starija djeca bi obavezno trebalo da budu uz nadzor roditelja ili neke odrasle osobe. Šetnjom se prolazi kroz sela Seoce i Prijevor što je takođe lijep doživljaj", kazali su iz ove mjesne zajednice.



Pozivaju sve ljubitelje prirode da posjete ovaj lokalitet uz molbu da ne pale vatru i ne ostavljaju smeće za sobom.

D.B.