05-06-2023

MZ Gospoština: Nedostatak parking mjesta i komunalni otpad glavni problemi

U MZ Gospoština napravljen je određen pomak. Riješen je problem rasvjete, kao i restauracija jednog dijela pješačke zone. Ipak, neki problemi će se prenijeti i u ovu turističku sezonu, od kojih se izdvaja nedovoljno parking mjesta i komunalni otpad.


Foto: Arhiva, Portal RTV Budva

Ivanica Pavličić iz MZ Gospoština ukazala je na probleme sa kojima se susrijeću godinama unazad. Iako je jedan dio riješen, ostali su problemi koji utiču na kvalitet života mještana i turista koji će boraviti u ovom području.

"Moram da pohvalim gradsku upravu koja je riješila rasvjetu našoj mjesnoj zajednici, tako da nam je sad noćna vidljivost poput dnevne, renovirano nam je jedno stepenište na jednoj poziciji, a za drugo nam je obećano da će biti odrađen projekat. Nadamo se da će to biti do kraja ove godine i da će pješačka zona i ostati pješačka zona jer nam je to nužni prolaz, na potezu od hotela Avala pa prema našem naselju. Nešto se i radilo, ali su ostali problemi sa parkingom i smećem", istakla je ona u Polisu.


Foto: Printscreen

Upravo komunalni otpad i nedostatak parkinga se izdvajaju kao veći problemi.

"Mi u našoj ulici nemamo poziciju već duž Mediteranske ulice imamo tri pozicije, a na te pozicije butici, restorani, diskoteke odlažu svoje smeće. Jednostavno nemamo gdje da se parkiramo, takođe ni turisti nemaju gdje da se parkiraju, a to sve pravi jedan veliki haos. Zatim, neki mještani stavljaju stolice da zaštite svoje parking mjesto koje nije zapravo njihovo", kazala je ona.

Pavličić je ovom prilikom skrenula pažnju na projekat vezan za staro groblje koji još uvijek nije realizovan.

"Još uvijek se nije izašlo u susret, iako postoji program o realizaciji neke intimne atmosfere na starom groblju. Jednostavno sad ne ulazim u ličnu potrebu ljudi koji vole ili ne vole da idu na groblje ali mislim da dugujemo to našim precima, da se napravi privatnost i intimnost na groblju. Da bude zaštićeno i da svi budu zadovoljni", istakla je Pavličić.

Kada je riječ o buci ovom prilikom u susret sezoni i dolasku većeg broja turista Pavličić je uputila apel.

"Apelujem na moje mještane koji rentiraju stanove tokom sezone, da jednostavno naprave na nekom papiru kućni red, da nije prihvatljivo da se vrišti sa terase u nekom periodu tokom dana ili noći i pušta glasna muzika. A isto tako bih apelovala na Komunalnu policiju i CB da i oni kada ih pozovemo reaguju odmah, a ne da ostanemo bez zaštite", kazala je ona.

Život mještana u MZ Gospoština se drastično mijenja tokom ljetnjih mjeseci jer kako objašnjava Pavličić, moraju da trpe razne neprijatne situacije ali usprkos tome nadaju se da će svi problemi biti riješeni.