15-06-2023

MZ Lapčići dobija turistički info-punkt, Radonić: Lapčići postaju vrata Budve i mjesto za uživanje

Danas se u 10 časova u MZ Lapčići po prvi put se otvara turistički info-punkt. Kako je istakao za naš portal predsjednik MZ Miodrag Radonić, ovaj projekat ima značaj za širu lokalnu zajednicu, a posebno za susjedne mjesne zajednice.


Foto: MZ Lapčići

Kako ističe Radonić, kada je prije desetak godina seljanin gradio turističke objekte na svom imanju, niko nije vjerovao u viziju Lapčića kao turističkog mjesta.

"Turisti sa svih strana svijeta su, srećom, prepoznali blagodeti našeg sela i naveli mještane da se ozbiljno posvete razvoju seoskog turizma. Danas sa ponosom svjedočimo velikom broju gostiju, da bi im olakšali proceduru prijavljivanja, boravka i regulisanja boravišne takse, kao i da bi im pružili informacije o sadržajima koji im se nude na budvanskoj rivijeri, došli smo na ideju da bi nam turistički info-punkt mnogo značio", kazao je on.

Radonić dodaje da, zahvaljujući odličnoj saradnji sa TO Budva, koja je prepoznala značaj samog projekta, danas u 10 časova se svečano otvara info-punk.

"Zahvaljujemo se Turističkoj organizaciji Budve koji su u rekordnom roku omogućili da naša MZ dobije ovaj punkt, kao i Sekretarijatu za investicije i Sekretarijatu za stambeno komunalne poslove koji su pomogli da se seoski dom renovira. Napominjem da ovaj projekat ima značaj za širu lokalnu zajednicu, a posebno za susjedne mjesne zajednice", zaključio je Radonić.

D.Č.