02-11-2021

Na Evropskom prvenstvu u kik boksu 20 takmičara iz Crne Gore

Crna Gora je domaćin Evropskog prvenstva u kik boksu za starije kadete i juniore, koje će od 5. do 14. novembra biti održano u Budvi. Na šampionatu će učestvovati oko 1500 boraca iz 39 zemalja, a našu zemlju predstavljaće 20 takmičara.


Ilustracija, Foto: Pixabay

U disciplini kik lajt, na tatamiju, nastupiće kadeti: Nemanja Radnjić (-42), Tarik Raščić (-47), Matija Radović (-63), Ishak Agović (-69) i Nermina Škrijelj (-55), kao i juniori: Miodrag Popović (-52), Matija Bukilić (-69), Uroš Vučinić (-69) i Matija Drobnjak(-79).

U ringu će se boriti i mlađi juniori: Emad Kalač (lou kik, -57), Nikola Jovetić (lou kik - 63,5), Lazar Madžarović (lou kik, -67), Faruk Dacić (lou kik, -67), Pavle Vušurović (lou kik, -71) i
Nikola Marinković (lou kik -75); te stariji juniori: Aid Šaljić (lou kik, -54), Ilija Perović (lou kik, - 57), Balša Martinović (K1, -71), Danilo Bećirović (lou kik, -75) i Miloš Mugoša (K1, +91).

U petak i subotu biće kontrolna mjerenja. Prvi mečevi na programu su u ponedjeljak.

Predsjednik Kik boks saveza Crne Gore, Ivan Strugar, ističe da je sve spremno za početak šampionata.

“Čast nam je i zadovoljstvo biti domaćin jednog takvog događaja. Isto tako, odganizacija snosi veliku odgovornost, posebno u doba koronavirusa. Vjerujemo da će bezbjednost svih učesnika biti na visokom niovu i nadamo se uspješnoj organizaciji takmičenja. Kako je kik boks u julu postao punopravan član olimpijske porodice, WAKO Evropsko prvenstvo biće prva i velika prilika za promociju Crne Gore kao uspješnog domaćina jednog takvog događaja. Biće to i svojevrsna promocija grada Budve kao atraktivne turističke destinacije. Odziv je jako dobar. Ugostićemo veliki broj reprezentacija. Takmičari će se nadmetati u svih sedam disciplina kik boksa u ringu i na tatamiju (low kick, full contact, K1 Style, kick light, point fighting, light contact i musical forms). Za našu reprezentaciju nastupiće 20 sportista. Među njima ima velikih talenata i već dokazanih boraca u tom uzrastu, pa se nadamo dobrom rezultatu i medaljama. Ovim putem zahvaljujemo Upravi za sport i mlade, Crnogorskom olimpijskom komitetu, Institutu za javno zdravlje Crne Gore, kao i svim ostalim koji su pomogli Kik boks savezu u organizaciji šampionata.” - zaključio je Strugar.

Svečano otvaranje Evropskog prvenstva je u nedjelju popodne na platou Slovenske plaže ili u Mediteranskom sportskom centru u Budvi, u zavisnosti od vremenskih uslova.