06-08-2021

Na graničnim prelazima Dobrakovo i Ranče saobraćaj pojačan vikendom, zadržavanja nisu duža od 20 minuta

Na graničnim prelazima Dobrakovo u Bijelom Polju i Ranče u Pljevljima najveće opterećene saobraćaja je tokom vikenda, dok zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Na graničnim prelazima Dobrakovo i Ranče saobraćaj pojačan vikendom, zadržavanja nisu duža od 20 minuta | Radio Televizija Budva

Foto: Mediabiro

Komandir stanice granične policije u opštini Pljevlja Radoje Živković kazao je agenciji Medibiro da su u julu na graničnom prelazu Ranče kontrolisane 151.633 osobe i 55.699 vozila.

On je kazao da su putnici obično iz Srbije, Mađarkske, Poljske, Rumunije.

Živković je rekao da su u julu imali oko 11 hiljada više kontrolisanih osoba na ulazu u Crnu Goru u odnosu na izlaz iz države.

"Kada se sve uporedi sa julom iz 2019. godine registrovano je manje prelazaka, odnosno kontrolisano je oko 2,5 hiljade manje", rekao je Živković.

On je napomenuo da putnici zbog radova na putevima biraju neke druge putne pravce.

Živković je rekao da je na tom graničnom prelazu pojačan intezitet saobraćaja.

"Međutim, službenici granične policije preduzimaju sve radnje i mjere iz svoje nadležnosti tako ad dužih zadržavanja nema", kazao je Živković.

Prema njegovim riječima, zadržavanj tokm noći uopšte nema, dok su u nekim najfrekventnijim djelovima dan zadržavanja do 20 minuta.

"Najveća frekvencija saobraćaja je vikendom kada dolazi do pojačanog inteziteta saobraćaja u odnosu na neke druge dane", napomenuo je Živković.

Komandir stanice granične policije u opštini Bijelo Polje Vešo Pejović rekao je da su najveće gužve ranim prijepodnevnim i kasnom poslijepodnevnim satima.

On je apelovao na putnike da više prave pauze, češće odmaraju i poštuju saobraćajne propise.

Kada su u pitanju radovi na putu, Pejović je kazao da su ini uglavnom na teritoriji Srbije i tamo je saobraćaj reguslisan svjetlosnom signalizacijom.

"Tako da ne znam koliko ljudi tamo čekaju, ali nam na graničnom prelazu dolaze u talasima", napomenuo je Pejović.

On je kazao da najviše putnika ima iz Srbije, potom Ukrajine, Poljske, Mađarske i Rumunije.


Izvor: Mediabiro