25-09-2023

Na humanitarnoj reviji u Tivtu prikupljeno 29.000 eura

Humanitarna modna revija u organizaciji zvanično najljepše crnogorke i aktuelne Miss Crne Gore Anđele Vukadinović, održana je sinoć u salonu „Prive“ u Tivtu.


Foto: Media Biro

Sva prikupljena sredstva usmjerena su ka JU Dječiji dom „Mladost˝ - Bijela, fondaciji " Budi Human", JU Dnevni centar za djecu u mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju iz Tivta i Sigurnoj ženskoj kući. U reviju si učestvovale poznate domaće dizajnerke kao što su Milena Vujačić, Andrea Samardzić i Kristina Đurković, Ana Simone i Kristina Delić. Događaj su upotpunili i nastupi poznatih muzičara kao što su Nina Petković, Suzana Tot i Emil Fetahović.

Andrea Samardzić i Kristina Đurkovic pokrenule su novi modni brend Anki, koji je za veoma kratko vrijeme osvojio region. Specifičan modni izraz privukao je pažnju publike, ali i poznatih dama koje su se prepoznale u njihovoj estetici.

“Nastojim da se uvijek odazovem ovakvim pozivima, jer smatram da je humanost jedna od najbitnijih ljudskih osobina, i zaista bih voljela da je još više ovakvih humanitarnih događaja. Mi smo jedan mladi brend, i zaista nam je čast što smo večeras ovdje”, kazala je Kristina ispred Brenda “Anki”.

Crnogorska modna dizajnerka Milena Vujačić, ističe da kreira za žene koje, prije svega, posjeduju karakter. Kaže da svaka kreacija zapravo oslikava nju na neki način, kroz razne sfere života.

“Smatram da su ovakve humanitarne akcije od velikog značaja, i drago mi je što se realizuju i kroz modu. Nažalost, humanitarne akcije su se svele samo na pojedince, i nadam se da će se ubuduće malo i država aktivirati kroz humanitarne događaje.Večeras sam predstavila četiri modela koji u suštini opisuju mene i moj rad”, kazala je ona.

Poslije 25 godina trajanja na muzičkoj sceni Suzana Tot je odlučna da napravi hrabar iskorak u karijeri sa novim pjesmama, i na taj način ponudi nešto sasvim novo. Kako je kazala, uskoro piprema svoj prvi spot za predstojeći album koji, kako je rekla, njeni vjerni obožavaoci sa nestrpljenjem očekuju.

“Veliki prioritet trebamo dati ovakvim stvarima. Ljudi su od prebrzog životnog tempa zaboravili da je humanost neophodna, i ovo je idealna prilika da ih na to i podsjetimo. Rado se odazivam svim humanitarnim događajima, i uvijek pomognem onoliko koliko mogu”, poručila je ona.

Talentovani muzičar Emil Fetahović na ovogodišnjem Ohrid festu nastupio je sa pjesmom "Ljubomora" u okviru internacionalne večeri, gdje je osvojio drugu nagradu publike. Kako je kazao, ovo je prvi put da učestvuje na modnom događaju, te da je zadovoljstvo još veće što je humanitarnog karaktera.

“Ja se nadam da smo mi human narod, i da će ovakvi događaji prerasti u praksu. Moram reći da je spoj muzike i mode uvijek pun pogodak, te da su okupljeni učesnici u humanitarnoj akciji kao i brojna brojna publika zaista uživali večeras”, istakao je on.

Prema riječima organizatora na humanitarnoj reviji sakupljeno je 29.000 eura. Za fondaciju “Budi human” opredijeljeno je 14.000 eura, za dječji dom “Mladost” 5.000e, za Dnevni centar iz Tivta 5.000e, i za Sigurnu žensku kuću takođe 5.000e. Univerzitet Donja Gorica rado se odazvao inicijativi Anđele Vukadinović i odlučio da stipendira Jovanu Radunović, djevojčicu koja živi u hraniteljskoj porodici svoje bake, te će Jovana naredne 3 godine studirati na univerzitetu Donja Gorica.


(Media Biro)