02-04-2015

Na Međunarodnom sajmu turizma u Bakuu predstavljena ponuda Crne Gore

Nacionalna tuistička organizacija Crne Gore, u saradnji Ministarstvom održivog razvoja i turizma, lokalnim turističkim organizacijama, turističkom privredom i strateškim partnerima predstavljaja turističku ponudu Crne Gore na berzi turizma AITF 2015 u Bakuu, koji se održava od 02. do 04. aprila.

Na Međunarodnom sajmu turizma u Bakuu predstavljena ponuda Crne Gore | Radio Televizija Budva

Ovom prilikom predstavljena je turistička ponuda Crne Gore, ali i kulturno-istorijsko nasljeđe, prirodne ljepote, te investicioni projekti iz oblasti turizma.

Prvog dana sajma crnogorski štand je posjetio Ambasador Crne Gore u Turskoj, gospodin Branko Milić, sa saradnicima. Postojanje bezviznog režima za građane Republike Azerbejdžan, kada su u pitanju putovanja u Crnu Goru, kao i dobri politički odnosi dvije države, ocjenjeno je pozitivno za dalji razvoja turizma. Crnogorski štand je posjetio i ministar turizma i kulture Republike Azerbejdžan gospodin Abulfaz Garajev.

I ove godine planirano je uvodjenje čarter leta iz Bakua za Podgoricu, počevši od 25 juna, dva puta sedmično.

Tokom sajma održani su sastanci sa predstavnicima medija i marketinških agencija, u cilju daljeg unapređenja promocije Crne Gore na ovom značajnom tržištu.

Posjetiocima sajma predstavljena je ponuda za predstojeću sezonu, kao i specijalizovana ponuda za aktivan odmor. Među prisutnima je vladalo značajno interesovanje kada su u pitanju organizovana putovanja za Crnu Goru, cijene aranžmana, izbor smještajnih kapaciteta, kao i čarter letovi za ljetnju turističku sezonu.

Imajuću u vidu da je Azerbejdžan zemlja sa bogatim prirodnim resursima i najbržom stopom ekonomskog razvoja u ovoj regiji procjenjuje se da će značajan broj turista iz Azerbejdžana posjetiti Crnu Goru ove godine.

Na crnogorskom štandu svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve i Bara, i turistička agencija R-Tours Montenegro, takodje i Turistička organizacija Srbije u okviru postojeće saradnje na promociji na udaljenim tržištima.

Ovogodišnji sajam je okupio veliki broj izlagača, a do kraja nastupa očekuje se značajan broj posjetilaca, kako profesionalaca iz oblasti turizma, tako i individualnih turista koji traže destinaciju za odmor.

AITF je vodeća turistička berza u kaspijskoj regiji koja omogućava izlagačima da dobiju pravu sliku regionalnog turističkog tržišta i njegovog potencijala. Berza predstavlja jaku platformu za profesionalce iz oblasti turizma, MICE segmenta, ali isto tako i iz oblasti selektivnog oblika turizma, zdravstvenog i turizma orjentisanog na visokoplatežne turiste. Održava se pred početak turističke sezone i omogućava pristup informacijama o trenutnim ponudama i posljednjim trendovima iz turizma.