19-11-2023

Na podgoričkom maratonu 2.500 trkača iz 36 država svijeta

Sve je spremno za "Podgorica Millennium Run", a u Glavnom gradu danas biće oko 2.500 trkača iz 36 država svijeta.

Na podgoričkom maratonu 2.500 trkača iz 36 država svijeta | Radio Televizija Budva

(foto: Glavni grad Podgorica, Arhiva)

Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Glavnog grada Miloš Antić iz ugla pokrovitelja manifestacije koji je najveći sportski događaj u Podgorici, ali koji ima i turističku vrijednost, kazao je da je ovaj maraton velika stvar za Glavni grad.

"Velika stvar za Glavni grad, treća godina za redom, Podgorica "Milenijum Run", veliki korak naprijed i organizacionom masovnošću takmičara. Juče smo imali maraton za djecu, jedna sjajna priča i kad vidimo te brojke i sve što se dešava ovdje na Milenijumu, znamo da smo negdje na pravom putu. Kad kažem na pravom putu, mislim na prije svega mijenjanje kompletnog koncepta, uopšte značaja trke za jedan Glavni grad, da probamo da se primaknemo regionu u nekim narednim godinama, da ih i preteknemo što se tiče organizacionog dijela. To je ono što možemo da garantujemo", kazao je Antić.

Antić svake godine, trči, pokazuje svojim primjerom da se može, a i mijenja i navike sugrađana, odnosno čak i čitave Crne Gore, da nedjelja nije samo da se sjedne u auto i da se ode negdje, nego da možemo i da učestvujemo na nekom sportskom događaju.

"Pa eto i to je jedan negdje od ciljeva da kažem da pokušavamo da promijenimo svijest ljudi, da taj maraton bude stvarno jedan praznik, ne samo trčanje, nego druženja kao što je bio juče, u toku dječje trke vidjeli smo i roditelje i preko hiljadu klinaca, i to bude zaista onako jedna lijepa priča. A što se tiče mene, mi ljudi iz sekretarijata pokušavamo i kroz sopstvene primjere da skrenemo pažnju koliko je bitno u suštini baviti se sportom, ne samo sjediti u kancelariji. Da pošaljemo finu poruku, tu sam ove godine na deset kilometara kao i prošle da pokušam da istrčim, ne bavim se trenutno rezultatom, ali eto da pokušam samo da završim", poručio je Antić u uključenju za Jutarnji program.