10-12-2018

Na proljeće otvaraju rebrendiran hotel

Hotel Queen of Montenegro, koji je u junu preuzela hotelska grupacija Falkensteiner, biće na proljeće otvoren kompletno rebrendiran i pod novim imenom - Falkensteiner Montenegro.

Na proljeće otvaraju rebrendiran hotel | Radio Televizija Budva

Iz Falkensteiner hotelske grupe kazali su agenciji Mina-business da je prva faza adaptacije hotela Queen of Montenegro obavljena prošlog proljeća i da hotel ove sezone radio pod starim nazivom, sve do sredine oktobra.

„Trenutno je u toku druga faza renoviranja, u okviru koje će Falkensteiner grupacija obaviti sve neophodne radove kako bi hotel prilagodila Falkensteiner standardima i lansirala potpuno novi koncept i dizajn“, rekli su njeni predstavnici.

Oni su saopštili da planirana investicija u obje faze iznosi oko sedam miliona EUR, od kojih je najveći dio predviđen za adaptaciju krova, unutrašnjeg i spoljašnjeg bazena, javnog prostora i restorana u hotelu i na plaži. Investicija, kako su objasnili, podrazumijeva i redizajn, obnovu soba, zamjenu tehničke opreme, kao i najveći dodatak trenutnoj ponudi - izgradnju još jednog spoljašnjeg bazena.

Iz Fakensteiner hotelske grupe su kazali da hotel zbog renoviranja ove zime neće raditi, ali da imaju u planu da u budućem periodu, nakon rekonstrukcije, on bude otvoren tokom cijele godine.

Oni su, kada je riječ o planovima za narednu ljetnju turističku sezonu, naveli da pored obnovljenog hotela i pozicioniranja novog hotelskog brenda na tržištu, imaju u planu da se usmjere na kvalitet ponude i otvaranje novih tržišta kako bi u Crnu Goru doveli i goste koji su već godinama njihovi stalni gosti u drugim Falkensteiner hotelima.

Hotelska grupa Falkensteiner postala je 23. juna operater hotela Queen of Montenegro i na taj način proširila prisustvo na Balkanskom poluostrvu.

„Falkensteiner je prije svega porodična grupacija koja je na tržištu regiona centralne i jugoistočne Evrope prisutna preko 60 godina. Svake godine imamo nekoliko novih hotela koje otvaramo na novim ili već postojećim tržištima, ali nam je prije svega fokus na regionu i ovom dijelu Evrope“, kazali su predstavnici grupe.

Oni su saopštili da je Crna Gora svakako nova destinacija i da tu planiraju dugoročno poslovanje.

„Zato ćemo se potruditi da se prilagodimo tržištu i donesemo nešto novo i time napravimo razliku“, rekli su predstavnici Falkensteiner grupe.