15-03-2016

Nadležni obećali rješavanje problema

Loš asfalt, nedostatak javne rasvjete, rupe na putu neki su od problema sa kojima se suočavaju žitelji ulice koja vodi ka manastiru Podmaine i naselju Lazi, ulice koja od obilaznice, vodi ka naselju Maini, te Omladinskih Brigada u Bečićima.

Nadležni obećali rješavanje problema | Radio Televizija Budva

Nadležnima smo nekoliko puta ukazivali na stanja u kojima se nalaze neke od najprometnijih ulica u metropoli crnogorskog turizma. Naša medijska kuća više puta je dobijala obećanja da će problemi biti riješeni, medjutim slike koje smo zabilježili pokazuju da još uvijek ništa nije preduzeto.



Poslednji u nizu odgovor nam je stigao iz Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent u kome se navodi:

"Kao i svake godine, u okviru redovnog održavanja lokalnih puteva, to je „proljećno“ obnavljanje asfaltnih zastora na kolovozu.

Tender je u objavi, sa nešto povećanim iznosom opredijeljenih sredstava u odnosu na prethodne godine, budući da smo na terenu evidentirali povećan obim potrebe za ovom vrstom intervencije.

Realizacija se očekuje do početka turističke sezone na cjelokupnoj teritoriji opštine. Dinamika u skladu sa prioritetima."


Odgovor potpisuje sekretar Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent, Nikola Divanović.



Sugradjani svakodnevno kontaktiraju našu redakciju te ukazuju na brojne komunalne probleme, očekujući da nadležni nešto preduzmu.



Srđan Dogandžić