26-06-2019

Nagrada "Vidovdanska riječ" Ranku Pavićeviću

Žiri Udruženja književnika Crne Gore u sastavu: Perivoje Popović predsjednik i članovi, Radislav Gardašević i Aleksandar Čuković, jednoglasno je donio odluku, da se ovogodišnja Nagrada "Vidovdanska riječ", u znak posebne pažnje i zahvalnosti, dodijeli novinaru i publicisti, Ranku Pavićeviću, direktoru i glavnom uredniku NIP ART – PRESS iz Budve, za izuzetan doprinos medijskoj afirmaciji cjeline, punoće i pojedinačnih stvaralačkih vrijednosti Udruženja književnika Crne Gore , koje više od 70 godina ponosno opstaje na tragu nenadmašne njegoševske misli i smisla postojanja, kaže se u saopštenju Udruženja književnika Crne Gore.

Nagrada

Za slobodu kao Božansko pravo i pravdu, za slobodu riječi, u prethodne tri stvaralačke nadmoćne godine, NIP ART - PRESS i njegov direktor i glavni urednik RANKO PAVIĆEVIĆ, priredili su prko 40 književnih programa književnim stvaraocima iz zemlje i svijeta, u izuzetnim uslovima i organizaciji, u Press centru hotela TRE CANNE istorijskoj Budvi Stefana Mitrova Ljubiše, kaže se u obrazloženju nagrade.

Posebno treba pomenuti, posebno svečano predstavljanje našeg kultnog časopisa “STVARANJE”, a oitom i izuzetno uspjele autorske večeri, ili predstavljanja knjiga naših uglednika: Ranka Jovovića, Ilije Lakušića, Veselina M. Rakčevića, Milice Kralj, Novice Djurića, Milice Bakreč, Radomira Uljarevića, Budimira Dubaka, i drugih vrsnih stvaralaca, navodi se pored ostalog u obrazloženju nagrade Udruženja književnika Crne Gore.

Nagrada “VIDOVDANSKA RIJEČ”, novinaru i publicisti RANKU PAVIĆEVIĆU, biće uručena u prostorijama Udruženja, u četvrtak, 27. juna.