08-10-2021

Nagradni fond na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi 300.000 dolara

Svjetska bokserska federacija (AIBA) i njihov generalni sponzor kompanija Gasprom obezbjedili su nagradni fond u iznosu od 300.000,00 dolara za osvajace medalja na prvenstvu Evrope za mlade u boksu, koje se od 13. do 24. okotobra održava u Budvi.



Svi osvajaci medalja ce biti nagradjeni

"Prema predviđenim propozicijana za osvajača zlatne medalje predviđena je nagrada u iznosu od 6.000 dolara, za osvajača srebrne medalje 3.000 dolara i osvajača bronzanog odličja 1.500 dolara", saopšteno je iz Bokserskog kluba Budva, tehničkog organizatora prvenstva.

Kako ističu, da se radi o šampionatu koji je već u ovom trenutku pomjerio sve granice boksa, potvrđuje i broj zemalja učesnica koji je rekordan i iznosi 38, a bokseri dolaze iz Albanije, Armenije, Azerjrbedžana, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bjelorusije, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Danske, Španije, Estonije, Finske, Gruzije, Njemačke, Gčke, Mađarske, Izraela, Italije, Kosova, Letonije, Litvanije, Madagaskara, Makedonije, Crne Gore, Holandije, Norveške, Poljske, Rumunije, Rusije, Slovenije, Srbije, Švajcarske, Slovčke, Švedske, Turske, Urajine.

"Takodje je potvrdjen i dolazak velikog broja medija iz cijele Evrope. Napominjeno da će se kompletno takmičenje odvijati uz postovanje svih propisanih epidemioloških mjera. Još jednom dobrodošli u Budvu - grad boksa", poručili su organizatori.

D.B.