29-01-2021

Nakon finala hit serije snimaće se i film

Još 2017. godine tvorac serije "Peaky Blinders" Stiven Najt razmišljao je o dovođenju BBC-jeve gangsterske serije na veliko platno, a sad je potvrdio da će se ova serija, nakon predstojeće posljednje sezone, završiti cjelovečernjim filmom.


Foto: Caryn Mandabach Productions

"Covid nam je promijenio planove. Ali mogu reći da je moj plan od početka bio da Blinderse završim filmom. To će se dogoditi", rekao je Najt za Deadline.

Vijest dolazi nakon što je Najt objavio da će saga o usponu bande iz Birmingema završiti nakon šeste sezone.

"Nakon odgođene produkcije zbog pandemije, porodica se našla u velikoj opasnosti i ulozi nikad nisu bili veći", saopštio je.

"Vjerujem da će ovo biti najbolja sezona i siguran sam da će se svidjeti našim nevjerovatnim fanovima. I dok se serija primiče kraju, priča će se nastaviti u drugoj formi", dodao je.

Ranije je najavio mogućnost sedme sezone, no zbog pandemije ona se vjerovatno neće snimiti, već će serija dobiti kraj u filmu.

Inače, peta sezona serije završila je u totalnom haosu, no nećemo otkrivati "spoilere". Bez otkrivanja detalja, izvršna producentkinja Karin Mandabah takođe je rekla da će posljednja sezona biti najbolja, a fanovi sa svih strana svijeta ne mogu je dočekati.



(Index.hr)