19-12-2018

Nakon gotovo 30 godina obnovljen put u naselju Lazi

Više od 86 mještana potpisalo je peticiju za valorizaciju puta u mjestu Lazi. Opština Budva tj. Sekreterijat za komunalno stambene poslove započeo je sa asfalterskim radovima u najvisočijem dijelu naselja Lazi, koji vodi do početka sela Milino brdo.

Nakon gotovo 30 godina obnovljen put u naselju Lazi | Radio Televizija Budva

Prva faza asfaltiranja odnosi se na 300 metara puta od najvisočijeg dijela do trafo stanice u Lazima, kazao nam je zamjenik sekretera, Sekreterijata za komunlano stambene poslove, Aleksabdar Popović.

"Radovi su završeni. Ova dionica puta koja vodi gore do početka sela Milino brdo i izvora koji datira još iz perioda kad je na ovim prostorima bila Austougarska se asfaltira u nekoj našoj želji da valorizujemo jednu stazu koja je izuzteno lijepa i ide do sela Markovići. Nakon završetka ovih radova pristupiće se daljem izvođenju asfalterskih radova u naselju Lazi, i u skladu sa vremenskim prilikama nadam se brzom završetku", rekao je Popović.



Kako nam je kazao Popović, put u Lazima koji se nalazi u veoma lošem stanju sagrađen je daleke 1981. godine i u njega se od tada nije ništa ulagalo.

"Planirano je da se u ovom naselju sve asfaltira sve do raskrsnice ulice Mainski put i ulice Vuka Dojčevića", istakao je Popović.

Vrijednost započetih radova je 230 hiljada eura.