18-10-2019

Nakon pritiska javnosti: VOLI odustao od produžene subote i u dva diskonta u Podgorici

Kompanija VOLI odustala je od produžetka radnog vremena subotom do 24h u svoja dva najveća diskonta u Podgorici, nakon velikog pritiska javnosti posljednja dva dana.

Nakon pritiska javnosti: VOLI odustao od produžene subote i u dva diskonta u Podgorici | Radio Televizija Budva

Kompanija je promijenila objavu na Facebooku u srijedu, kada su objavili da subotom produžavaju radno vrijeme i uvode dodatne popuste. Nekoliko sati nakon su precizirali da produžena radna subota važi za samo dva velika diskonta u Podgorici.

“Kompanija VOLI donijela je odluku da objekti neće raditi produženo, kao i uvijek ostajemo posvećeni svojim radnicima i svojim potrošačima, te ćemo nastaviti kao i do sada da igramo tržišnu utakmicu na fer osnovama u okvirima Zakona, ne ulazeći u dalje javne rasprave”, navodi se u današnjem saopštenju.


“Kao najuspješnija crnogorska kompanija i najveći poslodavac u Crnoj Gori uvijek smo u fokusu javnosti i naši se poslovni potezi analiziraju sa mnogo više kritičkih i često apriori negativnih stavova. Svjesni smo da je to cijena uspjeha i da je naša odgovornost uvijek veća”, ocjenjuje se u saopštenju.

Ističu da su dokazali svoju kooperativnost time što su bili jedan od inicijatora neradne nedjelje.

“Smatramo da imamo pravo na produženo radno vrijeme, te nam nije jasno zašto nam se isto diskriminatorski osporava. Zakon dozvoljava svim privrednim subjektima u trgovini da rade produženo, zaposlenima da dodatno zarade, dok je meta osude ozbiljnih razmjera upravo Voli, a ni jednog momenta ne dotičući se rada trgovina koje rade non stop, pa je jasno da produženo vrijeme od dva sata ovdje i nije glavni motiv”, navodi se u saopštenju.