15-01-2018

Nalaz o smrti djevojčice do kraja sedmice

Obdukcioni nalaz dvogodišnje djevojčice, koja je preminula prije nekoliko dana u Podgorici, biće završen do kraja sedmice, najavila je direktorica Kliničkog centra Crne Gore, Zorica Kovačević.

Nalaz o smrti djevojčice do kraja sedmice | Radio Televizija Budva

Ona je kazala da nalaz zahtijeva određeno vrijeme i proceduru.

"Interesovala sam se sa doktorkom, biće gotov do kraja nedjelje. Ne mogu danas da kažem da li je dijabetes u pitanju, ali koliko sam jutros vidjela u izjavama majke, ono što za mene nije bilo u redu, je tolika zloupotreba i pisanje medija šta je uzrok smrti", kazala je Kovačević, prenosi agencija Mina.

Ona je rekla da je riječ o velikoj tragediji za porodicu Bogavac, navodeći da će nalaz pokazati od čega je djevojčica umrla.

"Nije u redu da jedan dan se piše da je umrla, jer nije imala insulina, drugi dan jer nije bila uhranjena, a treći dan jer nije imala drva. Ostavite neka to rade nadležni organi da se vidi je li bila greška od strane institucija", kazala je Kovačević.

Majka djevojčice, Marijana Bogavac, kazala je za Dnevne novine da nije tačno da je njena kćerka primala insulin, niti je bila gladna.

"Da me ne uznemiravaju i da me puste da ožalim dijete kako treba. Što god da je u porodici bilo, bilo je, povratka više nema, ja nju da vratim ne mogu i nek mi ne blate ime njeno. Neka mi ne izmišljaju laži", poručila je Bogavac.