19-02-2021

Naselje Adok dobilo novu saobraćajnicu i uređen parking prostor

Privode se kraju radovi na izgradnji ulice i parkinga u naselju Adok cija ukupna vrijednost iznosi 250 hiljada eura, kazao je za Polis Vukašin Mijatović pomoćnik sekretara Sekretarijata za investicije opštine Budva.

Naselje Adok dobilo novu saobraćajnicu i uređen parking prostor | Radio Televizija Budva

Foto:printscreen

"U pitanju je rješavanje saobraćajnog problema čitavog naselja koje je imalo samo jedan ulaz od restorana Zlatibor i čitav splet slijepih ulica koji su jako otežavali uslove života sugrađanima i turistima u toku sezone.

Po planskoj dokumentaciji mi smo ovdje imali ucrtanu saobraćajnicu dugi niz godina, ali nismo uspijevali da započnemo radove zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa.

Na svu sreću uspjeli smo postignemo dogovor sa vlasnicima parcela koje su bile dio ove saobraćajnice i kada je to riješeno ušli smo u projektnu dokumentaciju, a ubrzo i u izvođenje radova. Riječ je o veoma značajnom investicionom projektu u koji je Opština Budva uložila 250 hiljada eura" kazao je Mijatović.

Uz asfaltiranje ulice uređen je i parking prostor koji je dugo godina bio neugledna šljunkovita površina , a pristupilo se i hortikulturnom uređenju na javnim površinama i oko stambenih zgrada.


J.M.