04-10-2022

Nastavak “Škole slikanja” 7. oktobra u organizaciji Narodne biblioteke Budve

U organizaciji Narodne biblioteke Budve od petka, 7. oktobra biće nastavljena “Škola slikanja”. Radionice će svakog petka u terminu od 18 do 20 časova u čitaonici Biblioteke voditi slikarka Rajka Kujundžijević.


Foto: Narodna biblioteka Budve

Iz budvanske Biblioteke pozivaju sve zainteresovane polaznike, one koji su pohađali Školu a takođe i nove koji žele da počnu, da prisustvuju dvosatnom druženju i predavanju i kroz druženje, zabavni i edukativni sadržaj pokažu kreativnost.

"Iako je prvobitno škola zamišljena kao projekat da uključi u zajednicu stariju populaciju, tzv. pripadnike treće dobi, dobrodošli su, kao i do sada svi zainteresovani, kreativni polaznici. Materijal za slikanje polaznicima radionice obezbjeđuje Narodna biblioteka Budve. Uz asistenciju slikarke Rajke Kujundžijević polaznici će naučiti različite likovne tehnike: crtež, akvarel, pastel, akril, kolaž, kombinovanu tehniku i sl. Biće ovo prilika da se okušaju u slikarstvu kao i da iskažu talente i sposobnosti likovnog izražavanja, ali i način da Biblioteka angažovanjem pokaže da misli o sugrađanima. Takođe, biće organizovana i izložba radova nastalih na radionicama, kako je to i do sada bila praksa", navodi se u saopštenju Narodne biblioteke Budve.