04-02-2022

Nedostatak parking mjesta glavni problem MZ Budva Centar I

Nedavno osnovana MZ Budva Centar I svakog 25-og u mjesecu održava skupštinu na kojoj se raspravlja o problemima, a jedan od vodećih je nedostatak parking mjesta.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Nedostatak parking mjesta, kao i nepropisno parkiranje, problemi su koji opterećuju građane ove mjesne zajednice. Predsjednik Rade Šušić za "Polis" ističe da su ispunili dvije inicijative u kojim su izložili ove probleme i koje će biti poslate nadležnim institucijama.

"Imao sam sastanak sa načelnikom Komunalne policije i napravili smo saradnju kako bi se riješili problemi u dogledno vrijeme - pred početak turističke sezone. Bili smo i na početku radova kod hotela "Moskva", ali smo zbog imovinsko-pravnih odnosa morali da ih privremeno stopiramo. U blizini tog mjesta, na već postojećem parkingu, imamo plan proširenja, čak ako bude postojala i opcija podzemne garaže ili garaže na sprat", kazao je on.

Iako je Sekretarijat za investicije nedavno izgradio veliki parking kod OŠ "Stefan Mitrov Ljubiša", Šušić ističe da ima još stvari na kojima treba poraditi.

"Zadovoljni smo dosta, ostala je jedna kućica na velikom parkingu, to bi isto bilo bitno da se riješi, kao i obilježavanje i uređenje parking mjesta."

A za rješavanje nepropisnog parkiranja kod Zanatskog centra očekuju zeleno svijetlo od Komunalne policije.

"Imamo u planu već ogradu koja bi išla u krugu oko centra i širem dijelu naše mjesne zajednice", rekao je Šušić.

Ipak, kako kaže Šušić, za početak su zadovoljni saradnjom sa nadležnim institucijama, a savjetu ove mjesne zajednice ostalo je da riješi pitanje pečata i otvaranje žiro računa.


M.S.