06-07-2022

Nedostatak parking mjesta za stanare gorući problem u MZ „Budva centar I“

Na teritoriji MZ „Budva centar I” gorući problem predstavlja nedostatak parking mjesta za stanare, pa se građani nerijetko snalaze u obližnjim naseljima.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Rukovodstvo ove mjesne zajednice nudi nekoliko modela za potencijalno rješavanje pomenutog problema, a više o tome za Polis je govorio predsjednik ove mjesne zajednice Rade Šušić.

Na teritoriji nedavno konstituisane mjesne zajednice nema većih problema, ali gorući je, kako ističe Šušić, nedostatak parking mjesta.

"Stanovnici se susreću sa istim problemom - ne mogu da nađu parking mjesto ispred svog doma i moraju da idu ili u druga naselja ili da se parkiraju na nepropisan način", kazao je on.

Kako je naveo, nudi se nekoliko potencijalnih načina da se ovaj problem riješi.

"Ili da se u saradnji sa Parking servisom uvede zona za naše naselje ili naplaćivanje parkinga pomoću aparta kao što je u Mediteranskoj ulici, na način da za lokalno stanovništvo zadržavanje bude neograničeno, a za ljude sa strane da bude ograničeno na dva do tri sata", dodao je Šušić.


Šušić, Prinscreen: Youtube/RTV Budva

Objasnio je i kakvu saradnju ostvaruju sa ostali mjesnim zajednicama na teritorije Opštine i lokalnom samoupravom i dodao da MZ "Budva Centar I" još uvijek nema svoje prostorije.

"Sa drugim mjesnim zajednicama uglavnom se susrećemo kada je posredi neki veći problem zajedničkog tipa, a sa lokalnom samoupravom na periode. Nekada bude dobro, nekad malo zakoči, ali nadam se da će u budućnosti to sve biti kako treba. Prostorije nemamo, u početku nam nisu trebale, a nadam se da ćemo i to sada vremenom pokušati da rješavamo, u saradnji li sa Poštom ili turističkim info-punktom, preduzećem... Čisto da imamo bazu gdje bi ljudi mogli da iznose svoje probleme i da ih rješavamo", istakao je predsjednik MZ „Budva centar I”.

Neki od planiranih narednih koraka rukovodstva jesu rad na poboljšanju života stanara, proširenje trotoara i ozelenjavanje.



M.S.