09-10-2019

Nestašica ljekova zbog poništenog tendera

Zbog poništenog tendera za nabavku 57 vrsta ljekova, građani u apotekama Montefarma i zdravstvenim ustanovama ne mogu da podignu veliki broj ljekova i terapija, među kojima i medikamente protiv epilepsije, kardiovaskularnih i psihičkih oboljenja i terapiju za liječenje karcinoma, piše Dan.

Nestašica ljekova zbog poništenog tendera | Radio Televizija Budva

Tender koji je Montefarm raspisao u aprilu ove godine, čija je vrijednost oko 2.500.000 eura, i dalje nije u potpunosti realizovan.

Montefarm je u julu ove godine obustavio postupak javne nabavke, jer za neke ljekove nije dostavljena nijedna ponuda, a za druge nije dostavljena nijedna ispravna ponuda.

Direktor Montefarma Radoman Dragaš kazao je da će se ponoviti postupak nabavke ljekova na tenderu koji je poništen i da se suočavaju sa problemima da dođu do pojedinih terapija jer ih proizvođači nemaju.

“Prilikom nabavke ljekova problem nastaje ako ni u postupku hitne nabavke ne mogu da kupe medikamente jer ih nema kod proizvođača. Pored apoteka Montefarma, građani na raspolaganju imaju 150 privatnih apoteka sa kojima su sklopljeni ugovori i u kojima bi trebalo da nađu sve terapije. Niko ne obraća pažnju ako neki medikamenti nedostaju u Montefarmu. Očekujemo da sjutra dođe lijek 'klonozepam', a očekujemo i nabavku 'rivonotrila'. Trenutno pripremamo i planiramo nabavku ljekova za narednu godinu”, istakao je Dragaš.