16-11-2022

Nesvakidašnji jubilej: Proslavili 75 godina braka

Naslonili su se jedno na drugo, nasmijali kao prije 75 godina kada su počeli stvaranje zajedničke sreće. Zadvoljno kažu da su mukotrpno radili ali da ih je život nagradio punom kućom – dobili su četvoro djece, a od njih devetoro unučadi i 11 praunučadi. Milovan i Cica Bulatović prije tri dana proslavili su 75 godina braka!

Nesvakidašnji jubilej: Proslavili 75 godina braka | Radio Televizija Budva

Foto: Pobjeda

Milovan Mićo Bulatović ima 97 godina. Dobro se drži. Jesenas je složio preko 15 metara drva u drvaru. Do prije godinu i nešto je, kaže, svakog poneđeljnika, na pazarni dan Kolašina „slazio u varoš“ da pije kafu sa prijateljima. Jovanka Cica Bulatović ima 91 godinu. Godine su učinile svoje, od prije nekoliko mjeseci je teško pokretna. Ima potrebnu njegu ali joj je najvažnija i najbolja onu koju dobija od životnog saputnika Mića.

Priča o decenijama zajedničkog života ispunjenog ljubavlju i poštovanjem počela je 13. novembra 1947. godine. Cica Rakočević imala je 16 i po godina, Mićo je nešto stariji ali je i on za ondašnje kriterijume za sklapanje brak bio mlad – 22 godine.

Prvi put sreli su se kod popadije Jele koja je bila Cicina tetka, i Mićova strina. Rodila se ljubav, ali Cica nije pomišljala da će je majka dati tako mladu za Mića. Cica je bez oca a Mićo je sa 11 godina ostao siroče, živio je sa mlađim bratom Spasojem. Tada se dobro mjerilo u kakvu se kuću daje đevojka. Milosava, Cicina majka, procijenila je da je Mićova kuća poštena. Tako se desio 13. novembar 1947. godine. Na zidu njihove kuće u Smajlagića Polju stoji slika sa vjenčanja, kao svjedok početka zajedničkog života.

Sinovi Đoko i Drago i kćerke Milanka i Branka su pažnjom pomogli da dočekaju ove godine i potpišu životni podvig – 75 godina braka.

Ovoga 13. novembra su najmlađa kćerka Branka i najmlađa unuka Milena, stigle iz Beograda. Slavljeničkog jutra, Milena je iznijela rođendansku tortu. Uz slova čestitke na njoj su figurice bračnog para i imena svih Mićovih i Cicinih potomaka. Sedamdeset pet godina braka je obilježeno i na taj način. Brojevi i vrijeme ispunjeni radom, mukom, stvaranjem. Mićo siroče, Cica bez oca ali uvijek sa osmijehom koji su zadržali i sačuvali sedam i po decenija.

Istinski pobjednici života 97-godišnji Mićo i 91-godišnja Cica Bulatović. I osmijeh koji grije i slavi sedam i po decenija zajedničkog života.

Izvor: Pobjeda