12-05-2021

Nikić: Nisam potpisao zahtjev za raspuštanje Skupštine OK Budva

Odbornik Demokratskog fronta u SO Budva, Miloš Nikić obratio se saopštenjem za javnost dostavivši dokumentaciju koja se, kako je rekao, odnosi na dokaze o netačnim tvrdnjama odborničkog Kluba Demokrata koje su, ističe Nikić, iznijeli na 7. sjednici a tiču se Odbojkaškog kluba "Budva".


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Saopštenje prenosimo u integralnoj formi:

Gospodo iz odborničkog kluba Demokrata, nakon jučerašnjeg sramnog mahanja papirima iz administracije Nikole Divanovića i smjene u Odbojkaškom klubu koje ste meni pripisali, ja mogu samo da vam poručim sram vas bilo. Jer količina manipulacije koju ste juče prikazali na skupštinskom zasijedanju je ravna količini vaših neispunjenih obećanja nakon izbora na ovamo.

Kako vas nije sramota? Od građana Budve, ali prije svega od mene lično? Kada sam ušao u politiku prije nepunih godinu dana, uradio sam to čistog srca vjerujući da mogu svojim imenom i rezultatima koje sam imao, pronoseći časno ime grada, našeg grada, naše Budve, da doprinesem ozdravljenju društva.

Bio sam spreman da sebe založim za bolju budućnost Budve a samim tim i Crne Gore. Vjerovao sam da radim pravu stvar dajući podršku našem nosiocu liste Marku Batu Careviću i ponosim se ogromnim uspjehom koji smo postigli na izborima. Naš rezultat je, sportskim jezikom rečeno – bio odlučujući da se DPS, partija koja je sa svojim satelitima decenijama sijala ono najgore napokon ode u političku prošlost.

Naivno sam vjerovao da ćete imati razumijevanja za moju odluku da budem dio koalicije Za budućnost Budve, a ne vaše stranke čije sam ponude ljubazno odbio. Takođe sam vjerovao da ćemo uprkos tome, nakon izbora imati šansu, zdravu osnovu da krenemo naprijed.

Umjesto toga, ja od septembra mjeseca gledam kako brutalno zloupotrebljavate gradski parlament, ne zakazujete sjednice, ne radite niti jednu stvar zbog kojih su vas građani izabrali već se bavite tako jadnim političkim i sitnim političkim marifetlucima, što je do kraja ogoljelo upravo mahanje vašeg odbornika navodnim mojim potpisom, a da vam ga je neko iz DPS ranije uručio – možda bi stigao i da ga pročita i da utvrdi da iako je moje ime bilo na tom papiru ja ga NISAM potpisao. I svaka vam je istina upravo takva. Čitav niz manipulacija i teatralnog mahanja nečim što vama nanosi štetu. Meni ne. Meni je savjest mirna.


Foto: DF Budva

Vama ne znam kako može biti nakon ovoga što ste meni pokušali da napravite? Zar je tako davno bilo kada ste molili da vam poklonim dres? Ili kada ste me zaustavljali da se slikate sa mnom ne bi li izvukli koji politički poen više? Ako je ovaj vaš performans iz skupštine osveta meni jer sam odbio da budem dio odborničke grupe koja se odvojila od koalicije i priključila vašem savezu pokušavajući da na taj način smanji ugled Marka Bata Carevića i pokušavajući da na jedan perfidan i podmukao način izdejstvuje njegovu smjenu – grdno ste se prevarili. A pošto ste odlučili da udarate ovako nisko, zbog javnosti Budve želim da javno saopštim da ste bili kod mene dok je gospodin Carević bio u Srbiji i Republici Srpskoj gdje je pokušao da animira goste da dođu kod nas i da učinimo sezonu što boljom, i gdje ste mi otvoreno nudili da to uradim. Tako da više nema tajni gdje grupacija zvana 35% pripada i ko stoji iza nje.

Sramno je da nakon svega što se u Budvi dogodilo tokom juna mjeseca prošle godine vi opet radite isto. Samo ovoga puta bez mogućnosti da se tajno sastajete sa prijateljima iz Crnogorske da vam sa DPS omoguće smjenu Carevića.

Zato vas molim, umjesto ovakvih gnusnih podmetanja, stisnite petlju i izglasajte skraćenje mandata. Sa DPS naravno jer su vam oni očigledno jedini prirodni koalicioni i kohabitacioni partneri.