18-02-2022

Nikoleta Vušurović: Trnovit put i ogromno odricanje potrebno je za uspjeh

Nikoleta Vušurović je dvadesetpetogodišnja Budvanka koja je ljubav i hobi spojila sa fitnesom. Ona je čitaocima portala RTV Budva savjetovala zdrave navike ali i ispričala svoje iskustvo na prošlogodišnjem takmičenju - Jagodina Open u debitantskoj kategoriji Bikini Fitness.


Foto: Nikoleta Vušurović

Rani počeci

"Rekreativno sam počela da treniram veoma rano, dok nisam shvatila da je to ono što bih u budućnosti željela da radim i čemu bih htjela da se profesionalno posvetim. Prošle godine sam se ostvarila kao Bikini fitness takmičaraka a ujedno je to bilo moje prvo i debitansko takmičenje u Jagodini. Tu sam se prvi put susrela sa ozbiljnim fitness instruktorima i shvatila koliko je zapravo trnovit put i koliko je ogrnomo odricanje potrebno za uspjeh", sa osmjehom započinje razgovor Nikoleta.



Kako kaže, savjet koji daje klijentima je da na putu ka uspjehu ostanu motivisani i da ne odustaju dok ne dođu do željenih rezultata.

"Kada napravim plan treninga i smjernice za ishranu, važno je da klijent poštuje to, a da to ne ostane samo na papiru. Bitno je uvijek krenuti, kasnije dođu rezultati.Što se tiče treninga sve je indivitualno. Moj savjet svim klijentima je da na putu ka uspjehu ostanu motivisani i da ne odustaju. Dodala bih da je sve pitanje same konstitucije tijela i metabolizma. Nekome se može desiti da vidi rezultate za mjesec, dva ili čak tri. ", ističe Nikoleta.



Savjeti za ishranu su vrlo jednostavni

"Hraniti se jednostavno ali raznoliko, unositi dosta vitamina, minerala i dosta tečnosti. Konzumirati hranu koja je nutririvno bogata, jesti obroke redovno i nikada ih ne preskakati. Često vidim po društvenim mrežama kako različiti treneri savjetuju da se ne jede posle 18h - nije važno kada ćete pojesti poslednji obrok, važno je da sadrži ono što je vsšem organizmu potrebno", kazala je ona.

Dodaje da ukoliko se bavite rekreativno fitnesom sasvim dovoljna fizička aktivnost je tri puta nedjeljno, međutim ako se time pak profesionalno bavite i do pet puta nedjeljno.



Trenutna off sezona nije prepreka za jesenju

"Trenutno sam u fff takmičarskoj sezoni zdravstvene prirode, ali za jesenju sezonu pripremam jaku formu. Želim da sport u Crnoj Gori postavim na viši nivo, obzirom na to da je kod nas manje poznato i praktikovano. Idem ka tome da širim svoje znanje, konstatno ulažem u sebe i započinjem razne fitnes edukacije. U daljoj budućnosti planiram da otvorim svoj fitnes centar koji će biti pun pogodak za one koji žele doći do svog cilja", zaključila je Nikoleta.

D.Č.