12-08-2022

Nikšićaninu 20 dana zatvora zbog narušavanja javnog reda i mira u Igalu

Sudija Suda za prekršaje u Budvi, Odjeljenja u Herceg Novom, Nadija Hasanbegović je okrivljenom M.P. iz Nikšića (1960.) izrekla jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, zbog narušavanja javnog reda i mira.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako je saopšteno iz ovog suda, u hitnom postupku utvrđeno je da je okrivljeni na javnom mjestu, ispred terase ugostiteljskog objekta „Babić“, u Igalu, u Herceg Novom, fizički napao oštećenog D.V.

"Na način što mu je, nakon kraće verbalne rasprave zadao jedan udarac otvorenom šakom u predjelu lijeve strane glave – uha i vrata, a zatim ga objema rukama gurao u njegovo vozilo, nakon čega mu je ponovo zadao udarac otvorenom šakom u predjelu uha i vrata, a kada je oštećeni sjeo u svoje vozilo, okrivljeni se naročito drsko ponašao na način što se oštećenom obratio riječima: „Đe god te sretnem, napašću te, j…m ti mater, onu bjelopoljsku, j…m ti ženu sa kojom živiš". Zbog osnovane sumnje da će ponoviti prekršaj, odlučeno je da se kazna zatvora izvrši prije pravosnažnosti rješenja, shodno članu 229 stav 1 tačka 2 Zakona o prekršajima", navodi se u saopštenju.