16-08-2014

Nina Romić i bend premijerno u Crnoj Gori

U subotu, 16. avgusta u 21:30 na koncertu koji će se održati u crkvi Santa Marija u Budvi, prvi put u Crnoj Gori nastupiće Nina Romić, jedna od najcjenjenijih kantautorki iz Hrvatske, koja se muzikom bavi odmalena, sama komponuje i pjeva najčešće balade, uglavnom u pratnji akustične gitare.

Nina Romić i bend premijerno u Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Autorska muzika koju izvodi može se okarakterisati kao melankolična i psihodelična akustika, sa primjesama folka odnosno etno muzike.

„Ponajbolja kantautorica otkako je Drago Mlinarec s Grupom 220 objavio Osmijeh“ jedan je od epiteta u hrvatskoj muzičkoj štampi, a nisu rijetka ni poređenja sa slavnom kantautorkom Džoni Mičel.

Karijera Nine Romić počinje 2007. godine kada je sarađivala je sa Dunjom Knebl na albumu "Kite i kitice" koji je osvojio prve nagrade u kategoriji najboljeg etno albuma u Hrvatskoj i u BiH. Nakon uspješnog prvog solističkog albuma “Daljine” iz 2010. godine, sa svojim drugim albumom “Ptice” (iz 2012.) osvojila je muzičku kritiku širom Hrvatske, ali i bivše Jugoslavije.

Ove godine objavila je aranžmanski najkompleksniji album "Stablo", koji je snimila sa tročlanim pratećim bendom sa kojim će i svirati u budvanskom Starom gradu, u organizaciji NVO Agora, pod pokroviteljstvom Opštine Budva, a uz podršku festivala Grad teatar. Ulaz na koncert na kome će autorka sa pratećim bendom svirati pjesme sa sva tri albuma (uključujući i nekoliko tradicionalnih numera, među njima i izvrsnu verziju „Jutros mi je ruža procvjetala“) je besplatan.



Nina Romić bend nastupa u sastavu:

Nina Romić - Vokal, elektroakustična gitara
Frederic Lanz - Klavijature, harmonika
Ivica Antunović - Bas gitara
Petar Cvahte - Bubanj