05-05-2020

Nova svjetlosna signalizacija na bulevaru do kraja maja

Sekretarijat za komunalno stambene poslove Opštine Budva uskoro će započeti radove na ugrađivanju savremene svetlosne signalizacije na raskrsnici bulevara Jadranski put i ulce Veljka Vlahovića.



Prema riječima pomoćnika sekretara Sekreterijata Aleksandra Popovića, ugovorom je predviđeno regulisanje saobraćaja na pomenutoj raskrsnici novom i savremenom svjetlosnom signalizacijom, kao i ugradnja dvostrukih i trostrukih lanterni sa LED svetlosnim izvorom sa kućištem izrađenim od polikarbonata, najmodernijih te vrste u okruženju.

"Planirana je nabavka i isporuka signalnog mikroprocesorskog uređaja za upravljanje radom svetlosnih signala sa ormanom, GPS modulom i komunikacionom kontrolom spoljne opreme, prihvatljiv za sve zahteve definisane projektnom dokumentacijom, kao i taster za najavu pešaka sa zvučnim, svetlosnim i virbo resursima, namenjen opsluživanju slepih i slabovidih osoba", kazao je Popović.

Izvođači radova su Konzorcijum PTT inženjering doo Podgorica i Elcom BG doo Beograd, a vrijednost posla iznosi 69.996.79 €.

Rok završetka radova je 90 dana od dana zaključivanja ugovora koji je potpisan krajem marta ove godine.

"Realno je da sve bude završeno do kraja mjeseca. Smatramo da će se ovim podići nivo bezbjednosti kako na ovoj raskrsnici tako i na čitavom Bulevaru u gradu", zaključio je Popović.