29-05-2023

Novak emotivan: Kosovo je naše ognjište, dešava se presedan po povelji UN

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je na konferenciji za medije u Parizu da bez zadrške stoji iza poruke "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju" koju je napisao na kameri, da ne zna da li će biti kažnjen, ali i da bi opet ponovio isto.


Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias

"Nisam političar i nemam namjeru da ulazim u političke debate. Mnogo me boli kao Srbina to što se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osjećam odgovornost kao javna ličnost i sin čovjeka koji je rođen na Kosovu, osjećam potrebu da pokažem podršku i cijeloj Srbiji. Ne znam šta budućnost donosi za srpski narod i Kosovo, ali je vrlo potrebno da se pokaže podrška", rekao je Đoković novinarima na konferenciji za medije poslije pobjede nad Aleksandrom Kovačevićem u prvom kolu Rolan Garosa.

Na pitanje da li će biti kažnjen, Đoković nema odgovor, ali ističe da je Kosovo naše ognjište i naše uporište.

"Ne znam šta će biti, znam da je bilo primjedbi od strane internacionalnih novinara, da li će me kazniti. Nemam zadrške, opet bih ponovio isto. Protiv ratova sam i bilo kojeg konflikta, to sam uvijek iskazivao u javnosti. Ova situacija sa Kosovom je presedan po povelji UN i svih prava, jako mi je žao što smo u situaciji u kojoj se nalazimo. Kosovo je naše ognjište, naše uporište, najveća bitka se tamo desila, najvažniji manastiri se nalaze tamo... Mnogo razloga postoji, a pogotovo zato što je to istina", zaključio je vidno emotivni Đoković.

(RTS/Tanjug)