21-12-2023

Nove dojave o bombama u podgoričkim školama

Nastava u više osnovnih škola u Podgorici prekinuta je jutros zbog dojava o navodno postavljenim eksplozivnim napravama.

Nove dojave o bombama u podgoričkim školama | Radio Televizija Budva

Vijestima je nezvanično iz nadležnih institucija potvrđeno da su zbog dojava časovi prekinuti u školama “Maksim Gorki”, “Radojica Perović”, “Pavle Rovinski”, “Sutjeska” i “Marko Miljanov”.

Nastava u OŠ “Maksim Gorki” nije održana juče jer su đaci vraćeni kući zbog prijetnje o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u toj školi.

Školi je prijavljeno da je postavljena eksplozivna naprava.

“Nakon što su policiji jutros prijavljene dojave o bombama stručne ekipe su izašle na teren. Antidiverzioni pregled u OŠ “Maksim Gorki” je završen i utvrđeno je da je dojava bila lažna. U OŠ “Sutjeska” u toku je antidiverzioni pregled ”, kazali su CdM-u iz policije.

Da su dojave o navodno postavljenim bombama stigle na adrese pet podgoričkih škola potvrđeno je i iz MInistarstva prosvjete, nauke i inovacija.

“Uprave škola su odmah obavijestile policiju, učenici, nastavnici i vannastavno osoblje su evakuisani a policijske ekipe su već na terenu, vrši se provjera prostorija”, naveli su u saopštenju.

Dodaju da je Ministarstvo u stalnoj komunikaciji sa Upravom policije i CB Podgorica te da će blagovremeno obavještavati javnost o svemu.

“Preporuka Ministarstva obrazovno-vaspitnim ustanovama je da u najkraćem roku organizuju onlajn nastavu za sve učenike”, poručili su iz MPNI.

Izvor: Vijesti/CDM