22-09-2023

Novi izazov za Adžića: Međunarodna brdska auto trka “Podi 2023” u Herceg Novom

Budvanski automobilista Marko Adžić učestvovaće na osmoj Međunarodnoj brdskoj auto trci “Podi 2023” u Herceg Novom, a kako je kazao za naš portal ovo je za njega još jedan novi izazov.

Novi izazov za Adžića: Međunarodna brdska auto trka “Podi 2023”  u Herceg Novom | Radio Televizija Budva


Foto: Privatna arhiva

Međunarodna brdska auto trka Podi Meridian 2023 (MBAT Podi Meridian 2023) i KUP, osmi put, održace se u Herceg Novom na Podima od 29. septembra do 1. oktobra.

Takmičari će se za MBAT i KUP oprobati na stazi dugačkoj 4.465m.

"Staza je zatvorena oba dana u subotu i nedjelju od 9 do 18 h, dok je verifikacija i tehnički pregled danas, od 15 do 19 časova. Prijave su aktivne do srijede 27.09. do 23:59h. Staza je duga 4.465 metara. Ove godine je čak nekoliko metara duža nego ranijih godina. Biće takmičenje sa bogatim nagradnim fondom, a to je novitet u ondosu na prethodnike. Ove godine se trka zovem MBAT Podi Meridian 2023) i KUP koji ima nagradni fond", istakao je Andžić.

Po prvi put u Crnoj Gori takmičenje Oldtimer-a

"Ove godine postojaće i iznenađenja za učesnike Kupa, takođe će biti takmičenje Oldtimer-a, po prvi put u Crnoj Gori se organizuje takva vrsta takmičenja, do sada smo imali prilike samo da ih vidimo kao izložbena vozila. Nadamo se da će to zaživjeti i da smo u saradnji sa Savezom Oldtimer-a i sa njihovim predstavnikom Željko Knežević", kazao je on.



Kako je istakao Adžić, očekuje se veliki broj takmičara.

Što se tiče šampionata očekuje se 60-70 takmičara, što se tiče kupa, još uvijek je neizvjesno, ali očekuje se veliki broj takmičara, s tim što će za Kup biti limitiran broj takmičara iz razloga da bi ispoštovali organizaciju i satnicu. Napominje, da su prijave do 27. do 23:59h i za Kup i za Šampionat.

D.Č.