30-03-2023

Novi život porodice Šumaher

Mihael Šumaher jedan je od najvećih sportista u istoriji.


Foto: Printscreen/Blic TV

O vozaču koji je obilježio jednu epohu Formule 1 već dugo nema puno informacija. Još 2013. godine on je doživio nesreću na skijanju poslije koje je pao u komu, a o njegovom zdravstvenom stanju ne zna se puno.

Šumaher je trećeg januara ove godine napunio 54 godine, a zimu je proveo na prelijepom imanju u Majorci, tako je bar prenio njemački magazin "Die Bunte". Naime, njegova supruga Korina je riješila da sa svojim suprugom Mihaelom započne novi život i to u prelijepoj vili vrijednoj 27 miliona funti.

Pored vile, koja je nekada bila u vlasništvu predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, porodica Šumaher je kupila i imanje vrijedno 2,3 miliona funti. Na imanju se trenutno nalaze stabla masline i oronule zgrade, a vjeruje se da će Korina i to pokušati da sredi.

Iz vile se pruža prelijep pogled na more i obalu, a opremljena je sa dva velika bazena, heliodromom, kao i svom medicinskom opremom potrebnom za liječenje Mihaela Šumahera.

O njegovom stanju se ne zna puno, ali je poznato da nije isti kao što je bio prije nesreće.

Korina je 2021. u dokumentarnom filmu Netfliksa dala rijetku informaciju o zdravstvenom stanju svog supruga:

- Nedostaje mi Mihael. Nedostaje i meni, djeci i svima oko nas. Mihael nam nedostaje, ali je on tu, drugačiji, ali je tu. Tera me da budem jaka svaki dan - istakla je tada Korina, pa dodala:

- Živimo zajedno kod kuće. Radimo terapiju. Činimo sve što možemo da Mihaelu bude bolje i da mu bude udobno. I da ga jednostavno nateramo da osjeti našu porodicu, našu vezu. I bez obzira na sve, učiniću sve što mogu.O Mihaelu se zna i da se nalazi u invalidskim kolicima, a to je otkrio njegov prijatelj, nekadašnji vozač koji je takođe završio paralizovan poslije jedne nesreće, Filip Štrajf.

- Kao i ja, paralizovan je u invalidskim kolicima. Ima problema sa pamćenjem i govorom - otkrio je jednom prilikom Filip.

Mihael nedostaje i djeci, a njegov sin Mik krenuo je očevim stopama i takmiči se u F1 karavanu.

O Šumaheru se i dalje ne zna previše, ali je sigurno da će u Španiji početi novi život i da Korina neće odustati od borbe za njega i njegovo zdravlje.Izvor: Republika sport