08-10-2021

Novinar francuskog lista Ouest France u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Novinar regionalnih dnevnih novina Ouest France, Yves Hardy, boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u organizaciji Nacionalne turističke organizacije.

Novinar francuskog lista Ouest France u studijskoj posjeti Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Iz NTO je saopšteno da je Hardy imao priliku da posjeti Kolašin i Nacionalni park (NP) Biogradsko jezero, kao i Prijestonicu Cetinje, gdje je, pored panoramskog obilaska grada vozićem, posjetio Muzej Kralja Nikole.

“Nakon obilaska sjevernih i centralnih krajeva Crne Gore, Hardy trenutno boravi u Tivtu, gdje će posjetiti ljetnjikovac Buća i nautičko naselje Porto Montenegro, kako bi se upoznao sa zbirkom pomorskog naslijeđa”, navodi se u saopštenju.

On će danas obići turističke lokalitete na području Kotora, Perasta i Budve.

Pored kulturno istorijskih znamenitosti i prirodnih ljepota, Hardy će imati priliku da uživa u gastronomskoj ponudi destinacije, a predviđena je i posjeta vinskom podrumu Šipčanik gdje će degustirati crnogorska vina kompanije Plantaže.

Iz NTO-a su dodali da je Ouest France najčitaniji regionalni dnevni časopis u Francuskoj, sa cirkulacijom od oko 670 hiljada primjeraka dnevno.

“Očekuje se da će članak o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, u ovom časopisu biti objavljen u periodu novembar/decembar ove godine. S obzirom na značajan broj čitalaca, objava u ovom prestižnom dnevnom listu imaće pozitivan efekat na promociju naše destinacije u Francuskoj”, smatraju u NTO-u.

Podršku u organizaciji studijske posjete francuskog novinara dale su lokalne turističke organizacije Kolašina, Cetinja, Tivta, Kotora, Budve i Podgorice, hoteli Splendid i Bianca, kao i kompanije Luštica bay i Porto Montenegro.