22-06-2015

Novinari iz Srbije u studijskoj posjeti Crnoj Gori

U okviru intenzivne promocije turističke ponude Crne Gore u regionu, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Turistička organizacija opštine Budva organizovale su boravak studijske grupe predstavnika medija iz Srbije, u periodu od 18-21. juna.

Novinari iz Srbije u studijskoj posjeti Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Prvog dana posjete, novinari su imali prilike da, uz pratnju vodiča, upoznaju znamenitosti Starog grada Budve i ostrva Sveti Stefan, a u večernjim časovima upriličena je večera u restoranu “Olive” kojoj su prisustvovali predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Turističke organizacije opštine Budva i poželjeli im dobrodošlicu.

Drugog dana, predstavnici medija iz Srbije upoznali su se sa dijelom budvanskog zaleđa kroz pješačku turu od manastira Duljevo do sela Čelobrdo gdje im je obezbijeđen ručak kojem se pridružila direktorka Turističke organizacije opštine Budva, Jelena Rađenović, koja je tom prilikom odgovarala na brojna pitanja medija.

Grupa medija boravila je u hotelu „Slovenska plaža“ u Budvi. Tokom boravka organizovane su posjete kompleksu “Luštica bay”, Porto Montenegru u Tivtu, Baru (posjeta Starom gradu i najstarijoj maslini u Evropi), Skadarskom jezeru i vinskom podrumu “Šipčanik”. Novinari su bili prisutni i na otvaranju prve regate – “Prvi međunarodni Kup Latinsko jedro Bar 2015” i tom prilikom su posmatrali jedrilice sa pučine, takođe prisustvovali su svečanom otvaranju 29. Grad teatra u Budvi.

Program studijske posjete formiran je tako da se pokažu svi aduti Crne Gore: bogato kulturno-istorijsko naslijeđe, prirodne ljepote, more i plaže, zaleđe i zabava.

Studijsku grupu novinara činili su predstavnici najeminentnijih medijskih kuća iz Srbije (Happy TV, Pink, Prva, B92, Kurir, Blic, Alo, Putovanja za dvoje, Tanjug, Telegraf…) koji su pokazali veliko interesovanje vezano za nove ponude.

Posjeta je organizovana uz podršku lokalnih turističkih organizacija Podgorice i Bara, kompanija „Porto Montenegro” – hotel Regent iz Tivta, „Montenegro Stars” – hotel Splendid i „Budvanska rivijera“ i hotela “Maestral”iz Budve.