04-09-2023

Novljaninu 10 dana zatvora, vozio pijan; Državljanin SAD kažnjen sa 1.500 zbog saobraćajnih prekršaja

Dežurna sutkinja odjeljenja u Herceg Novom Nadija Hasanbegović izrekla je okrivljenom M.R. (47) iz Herceg Novog kaznu zatvora od 10 dana zbog zbog upravljanja vozilom u saobraćaju na putu u Igalu pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,60 g/kg alkohola, saopšteno je iz Suda za prekršaje u Budvi.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Takođe, njemu je uz kaznu zatvora izrečena i zaštitna mjeru zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od tri mjeseca kao i tri kaznena boda, koje će izvršiti Uprava policije.

“Dana 03.09.2023.godine okrivljeni M.A (36) državljanin SAD u hitnom postupku u odjeljenju u Ulcinju je kažnjen novčanom kaznom u iznosu pd 1.500 eura”, saopšteno jeiz pomenutog suda.

Njega je dežurna sutkinja Anka Kekić sankcionisala, jer je dana 01. septembra, na lokalnoj saobraćajnici u Ulcinju neregistrovanim vozilom izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom, nakon čega je napustio lice mjesta saobraćajne nezgode.

Osim kazne, koja mu je odmah naplaćena, izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilima na teritoriji CG u trajanju od četiri mjeseca.