01-01-2023

Novogodišnje svečanosti u Budvi: „Muzika raspoloženja" od 14 sati, uveče nastupaju Sara Jo, Senidah i Dino Merlin

Dvije i više nego uspješne večeri novogodišnjih svečanosti u Budvi su iza nas, a za još potpuniji ugođaj danas su na programu novi kvalitetni koncerti.


Foto: TOB

Prvi dan nove godine i u 2023. obilježiće koncert klasične muzike pod nazivom “Muzika raspoloženja”.

Na velikoj novogodišnjoj sceni, danas u 14 sati, ispred zidina Starog grada, u pratnji Mediteranskog revijskog orkestra, a pod dirigentskog palicom Vilija Ferdinandija, publika željna lijepog, kvalitetnog, klasičnog zvuka, uživaće u savršenom izboru dugogodišnjeg muzičkog urednika Milana Stupara.

Jadranka Jovanović, Fabio Armiliato, Marko Kalajanović, Marijana Šovran, Chiara Giudice, Emilija Minić i Lana Asija Dabović senzibilitet Beograda, Sarajeva, Budve i Milana, gradova u kojima žive i rade, prenijeće budvanskoj publici kroz djela Bizea, Tostija, Bramsa, Mocarta, Verdija, Štrausa i drugih velikana klasične muzike.

Prvi put će se, u okviru ovog velikog događaja, koji već 14 godina plijeni veliku pažnju publike iz cijele Crne Gore, predstaviti Nemanja Radulović, dvanaestogodišnji budvanski pijanista i talentovani kompozitor koji će izvesti svoj “Valcer”.

Koncert klasične muzike, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva, jedinstven je
događaj u prazničnim budvanskim danima koji su prepoznatljivi u cijelom regionu i najljepši način, da svečano i dostojanstveno poželimo jedni drugima ljepšu i srećniju godinu u kojoj ćemo svi više voljeti, uživati, opraštati i poštovati jedni druge.

Izuzetno atraktivni koncerti obilježiće i noć 1. januara. Budvanske grupe “Refugee Jesus & Apostles” i “Izi Bejb & Jack Lupino” nastupaće od 20, odnosno od 21 sat, a nastup mlade pop senzacije Sare Jo očekuje publiku od 22 sata.


Foto: TO Budva

Koncert pjevačice prepoznate po specifičnom vokalu i stilu pjevanja, ali i jedinstvenoj energiji nezaboravnih nastupa – Senidah – počeće u 23 sata i trajaće sve do ponoći kada će na binu izaći Dino Merlin i učiniti svojim nastupom još jedno veče u Budvi nezaboravnim!

Budva ovih dana pokazuje da je i ove godine najbolja novogodišnja turistička destinacija u regionu koja više od dvije decenije privlači desetine hiljada posjetilaca željnih dobrog provoda, prepoznatljivog muzičkog zvuka i najkvalitetnijih sadržaja.