06-06-2023

NTO: “Ljetovanja u Crnoj Gori su nam u najljepšem sjećanju“, poručuju posjetioci na promotivnom događaju u Sarajevu

U susret ljetnjoj turističkoj sezoni, raznovrsna ponuda Crne Gore predstavljena je na promotivnom događaju u Sarajevu koji organizuje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Bara i Kotora, kao i Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.


Foto: NTO CG

Tokom promotivnog događaja, koji se održao 5. juna u Štrosmajerovoj ulici, građani Bosne i Hercegovine su imali priliku da se bliže upoznaju sa turističkom ponudom Crne Gore za ljetnju turističku sezonu. Za odličnu atmosferu bila je zadužena klapa “Castel Nuovo”, kao i članovi Kulturno-umjetničkog društva “Njegoš” koji su folklorom i narodnim igrama predstavili Crnu Goru i izmamili aplauze posjetilaca.



Jedan od posjetilaca crnogorskog štanda, poručio je da je uvijek zadovoljstvo gledati raskošnu crnogorsku nošnju kao i bogatu tradiciju.

“Uvijek je zadovoljstvo gledati vašu raskošnu nošnju, podsjetiti se pjesama i igara, kao i vaše bogate tradicije. Pratim često predstavljanje vaše ponude i zaista sam oduševljen koliko ste svaki put inovativni i kako svoje resurse znate da predstavite na zanimljiv način. Putovao sam po cijeloj Crnoj Gori, obišao veći dio sjevera i nešto obale, ali mi nikad ne može dosaditi. Opet imam želju da probam kačamak, napijem se izvorske vode i prošetam stazama pored jezera. Ove godine planiram da otkrijem još neki skriveni dragulj sjevera i okrijepim se na zdravom planinskom vazduhu”, kazao je jedan od posjetilaca.

Bogat kulturni i muzički program je podsjetio jednu od posjetiteljki na ljetovanje koje je provela prije 10 godina u Crnoj Gori. Prema njenim riječima, to je destinacija kojoj se uvijek rado vraća.

“Kada god pričamo o najboljem odmoru, pominjemo Crnu Goru i porodično ljetovanje u Bečićima. Imali smo kompletan ugođaj, sve je bilo podređeno uživanju i odmaranju. Osim ljubaznih domaćina, to ljetovanje pamtimo i po atraktivnim dnevnim izletima, bezbrižnim šetnjama uz more i noćnom provodu u Budvi. Obišli smo dosta destinacija poslije toga, ali ljetovanje u Crnoj Gori nam je u najljepšem sjećanju i sigurno ćemo se opet vratiti, ali ovoga puta imamo želju da bolje upoznamo Herceg Novi i njihovu ponudu.”

Prema riječima građanke Larise Sadiković, Crna Gora je idealna destinacija za ljetovanje, te će ove godine sa porodicom provesti odmor u Čanju.

“Ove godine smo se odlučili za Crnu Goru i ljetovanje sa porodicom, Našli smo hotel u Čanju i veoma smo zadovoljni ponudom koju su nam dostavili. U sklopu tog hotela ima i mnogo sadržaja za djecu što nam je jako bitno, da i njima bude zanimljivo”, istakla je Sadiković.

Promociji turističke ponude Crne Gore prisustvovali su neki od najznačajnijih bosanskohercegovačkih medija, kao što su: O Kanal, Oslobođenje, Anadolija, Radio BH, Radio M, radiosarajevo.ba, Klix.ba, Federalna.ba, Dnevni Avaz, agencija FENA, ONASA i mnogi drugi. Predstavnici turističkih organizacija Crne Gore su gostovali u značajnijim medijima iz BiH: TV BiH, N1 BiH, TV Alfa i TV Hayat, te su i turisti koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju promotivnom događaju, bili upoznati sa raznovrsnom turističkom ponudom Crne Gore.

Ljiljana Čukić ispred NTO CG istakla je da su građani Bosne i Hercegovine uvijek dobrodošli u Crnoj Gori.

“Ove godine mi u turističkim organizacijama i kompletna turistička privreda potrudili smo se da ponudimo dosta toga novoga, nove turističke proizvode i da kvalitet ponude podignemo na još veći nivo. Građani Bosne i Hercegovine su zaista brojni gosti tokom sezone u Crnoj Gori, a nadam se da će tako biti i ove godine jer Crna Gora