18-06-2014

NTO poklonila ljetovanje mališanima

Predstavnici Nacionalne turističke organizacije Crne Gore danas su, u Beogradu, ljetovanjem nagradili troje mališana iz Centra za zaštitu odojčadi, djece i omladine , čiji su radovi ocijenjeni kao najbolji na likovnom konkursu „Ja i moji drugovi na moru“. Tim povodom NTO je organizovala druženje ispunjeno sportskim aktivnostima za dvadesetak djece iz doma Moša Pijade.

NTO poklonila ljetovanje mališanima | Radio Televizija Budva

Na konkursu je učestvovalo 25 radova djece lišene roditeljskog staranja nižeg osnovnoškolskog uzrasta koja su smještena u domu Moša Pijade u Beogradu. Koordinatori koji su radili sa mališanima tokom likovne radionice odabrali su tri rada.

“Zahvalni smo predstavnicima NTO Crne Gore što su djeci iz našeg doma obezbijedili ljetovanje. Prilikom biranja najboljih radova vodili smo računa o ukupnom zalaganju djece i opštem uspjehu kako bi ih nagradili I podstakli da i u narednim godinama vrijedno uče i ostvaruju dobre rezultate jer je to siguran put ka njihovom uspjehu. Vjerujemo da će djeca doći sa mora puna utisaka i da će ovo za njih biti jedno nezaboravno iskustvo”, rekao je Zoran Milačić, generalni direktor Centra za zaštitu odojčadi, djece i omladine u Zvečanskoj.

Direktor NTO Crne Gora Saša Radović istakao je zadovoljstvo što će troje djece otputovati na more i najavio je da će ova organizacija obezbijediti i ljetovanje za porodice iz sedam opština sa teritorije Srbije koje su najviše pogođene nedavnim poplavama.

“Crna Gora se odmah solidarisala i poslala pomoć Srbiji, a svi zajedno nastavljamo da pružamo podršku. Mi smo u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama sa primorja pokrenuli inicijativu da porodice, iz sedam opština iz Srbije koje su najviše stradale u poplavama, budu naši gosti i ljetuju u Crnoj Gori. Realizacija ovog projekta je u toku, a mi vjerujemo da će ljudi tokom boravka kod nas barem malo zaboraviti na nemile događaje koji su ih zatekli”, izjavio je Radović.