27-09-2023

NVO "Grupa građana BU2" čestitala Svjetski dan turizma

NVO "Grupa građana BU2" uputila je čestitku turističkim radnicima turististima povodom 27. setembra - Svjetskog dana turizma.


Foto: Grupa građana BU2

"Cijeli svijet slavi ovaj dan kako bi se ukazalo na važnost turizma. Turizam ima moć jačanja destinacija, poslovanja, pogleda na svijet, i može se reći da predstavlja jednu od najznačajnijih aktivnosti 21. vijeka.

Njegov poseban značaj ogleda se u promjenama koje donosi društvu, a to je povezivanje ljudi i upoznavanje različitih kultura. Putovanja su postala bitan dio života mnogih ljudi. Kada putujemo, nailazimo na nove ljude, nove vidike i nove ideje. Što više upoznajemo svijet to se naša percepcija svijeta mijenja.


Foto: Grupa građana BU2

Moramo podizati svijest o tome da turizam povezuje ljude, narode i kulture i da je bitan kvalitet a ne kvantitet ponude, što je bio slučaj kad se uspjeh turizma mjerio isključivo u brojkama.

Želimo vam veoma srećan Svjetski dan turizma i budućnost punu obogaćenih i uzbudljivih putovanja, konstatan razvoj turističkih ponuda u kojima će moći da uživaju turisti koji će boravati na našem primorju", kazala je predsjednica NVO "Grupa građana BU2" Milica Mitrović.