17-01-2022

NVO Prijatelji životinja Podgorica poziva na akciju „Pomozite da prežive zimu“

Nevladina organizacija „Prijatelji životinja Podgorica“ još jednom moli sve humane pojedince i društveno-odgovorne kolektive da se priključe akciji „Pomozite da prežive zimu“ koja za cilj ima prikupljanje sredstava za liječenje i hranjenje napuštenih životinja.


Foto: NVO Prijatelji životinja Podgorica

Oni su istakli da je odziv bio neočekivano loš, iako je akcija pokrenuta još u decembru prošle godine. Iz ove nevladine organizacije su kazali da su imali par donacija u hrani i veoma skroman priliv novčanih sredstava.

"Naravno, naša organizacija od srca zahvaljuje ljudima koji su u ovim teškim trenucima odlučili da svojim donacijama pomognu napuštenim životinjama. Takođe, ogromnu zahvalnost dugujemo većini crnogorskih medija, bez čije pomoći sav naš trud ne bi imao smisla. Ipak, kako smo već potrošili sve zalihe hrane, kao i novčana sredstva opredijeljena za pomoć i liječenje napuštenih životinja, prinuđeni smo da molimo za pomoć, tim prije što se na ulicama svakodnevno pojavljuje veliki broj napuštenih životinja. Najveći problem su nam mali štenci i mačići, kojih je sve više, a koje često nismo u mogućnosti da spasimo od hladnoće i raznih bolesti", naveli su u saopštenju.

Kako su kazali, svi humani ljudi mogu donirati stedstva na žiro račun NVO „Prijatelji životinja Podgorica“ 535-16574-21 (Prva banka Crne Gore) ili nas kontaktirati putem telefona/vibera: 068/182-482.

"„Bogat nije onaj ko puno ima, već onaj ko puno daje“. Hvala unaprijed svima koji se odluče da pomognu promrzlim životinjama u ovim hladnim i po njih veoma teškim danima", zaključili su iz NVO „Prijatelji životinja Podgorica“.