14-04-2023

NVO „SERDAR”: U nedjelju u parohijskom domu Sveti Toma u Bečićima prvi dječji vaskršnji festival „Šareno jaje djetetu se daje"

U nedjelju 16. aprila NVO "SERDAR" uz blagoslov oca Petra Cerovića i povjerenje predsjednika crkvene opštine Bečiće Dejana Andrića u Parohijskom domu Sveti Toma u Bečićima organizovaće prvi dječiji vaskršnji festival ,,Šareno jaje djetetu se daje".


Foto: NVO Serdar

Festival je osmišljen tako da se djeci tokom mini predavanja, slikovito i na njima prilagodjen način, što više približi značaj i smisao proslavljanja praznika Hristovog Vaskrsenja a sve to kroz kreativno druženje sa mladim ljudima, piscima, dramaturzima i novinarima. Organizovanje ovakve manifestacje, prije svega, ima za cilj zbližavanje djece, dijeljenja radosti samog praznika, druženja i širenja ljubavi što je svakako osnov hrišćanske vjere.

"Ovo je prvi dječji vaskršnji festival koji organizujemo uz podršku HG "Budvanska rivijera" izvršnog direktora Jovana Gregovića, JP "Morsko dobro", kompanije Good food Predraga Kovačević, medijski pokrovitelj RTV Budva sa nadom da će postati tradicionalan", zaključuje se u saopštenju NVO "SERDAR".