02-03-2018

O obrazovanju odraslih na Regionalnoj EPALE konferenciji u Budvi

Centar za stručno obrazovanje, kao EPALE Nacionalni servis podrške, organizuje III Regionalnu EPALE konferenciju, na temu "Istraživačka praksa u obrazovanju odraslih", koja se održava 06-07. marta 2018. godine, u hotelu "Avala resort and Villas", u Budvi.

O obrazovanju odraslih na Regionalnoj EPALE konferenciji u Budvi | Radio Televizija Budva

Konferencija predstavlja priliku da se podijele iskustva, sumiraju rezultati, razgovara sa kolegama iz regiona, čuju predlozi i sugestije za dalji napredak u istraživačkoj praksi u obrazovanju odraslih, i daju preporuke i smjernice za podsticaj buduće regionalne saradnje.

Na konferenciji će biti predstavljena publikacija „Istraživanje potreba za stručnim usavršavanjem nastavnika koji rade u srednjim stručnim i mješovitim školama i kod licenciranih organizatora obrazovanja odraslih“. Rezultati istraživanja biće uzeti kao osnov za predstojeće planiranje i organizovanje obuka za nastavnike, ističu iz Centra za stručno obrazovanje.

Projekat EPALE, čiji je nosilac Ministarstvo prosvjete, odlična je šansa koju Crna Gora koristi na zaista dobar način da pokrene mehanizam koji će obrazovanje odraslih, stvarno dovesti, kao što je to i u formalnom smislu, u ravnopravan položaj sa ostalim obrazovnim podsitemima.

Iz Centra navode da će konferenciji prisustvovati predstavnici: Ministarstva prosvjete, Ministarstva rada i socijalnog staranja, EPALE ambasadora, Erasmus kancelarije u Crnoj Gori, škola, socijalnih partnera, licenciranih organizatora obrazovanja odraslih, NSS-ova iz regiona i dr.