10-09-2019

O optužbama protiv Ilinčić i drugih 1. oktobra

Viši sud za 1. oktobar zakazao je razmatranje optužnice protiv Olivere Ilinčić i šest osoba zbog višemilionskih malverzacija u slučajevima koji su poznati kao „Krapina“ i „Properti investment“, potvrđeno je Pobjedi u toj instituciji.

O optužbama protiv Ilinčić i drugih 1. oktobra | Radio Televizija Budva

Sud može da potvrdi optužnicu, vrati na dopunu istrage ili obustavi postupak. Na optužnici je i kompanija Properti investment.

Ilinčić i još dvije osobe i kompanija Properti investment terete se za prevaru na organizovan način, dok se ostalim okrivljenima stavlja na teret zloupotreba položaja na organizovan način.

Ona se tereti da je bila dio grupe koju je oformio bivši funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović, koji je priznao učešće u više korupcionaških afera u Budvi i za to je osuđen na tri godine I devet mjeseci zatvora. Navodi iz istrage ukazuju da je ona sa Marovićevom grupom nezakonito došla do vrijedne imovine u blizini Svetog Stefana, a u tim poslovima opština je oštećena jer su prihvatali neispravne ponude na tenderu.

Nedavno je Viši sud blokirao nepokretnosti na Svetom Stefanu i u Bečićima koje su u vlasništvu firme iz Velike Britanije, iza koje, prema nalazima istrage, stoji Ilinčić.







Izvor: Portal Analitika