14-12-2022

Obezbijedili sve preduslove za onlajn nastavu

Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je sve preduslove da se za onlajn /online/ nastavu koristi Majkrosoft Tims /Microsoft Teams/ platforma, saopšteno je iz tog resora.


Ilustracija, Foto: Unsplash

Iz Ministarstva su podsjetili da su, u skladu sa novonastalim okolnostima, odlučili da se do kraja radne sedmice nastava izvodi onlajn u svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

Kako su naveli, Zavod za školstvo je podsjetio direktore škola na Preporuke za realizaciju nastave na daljinu u Crnoj Gori koji je ranije upućen obrazovno-vaspitnim ustanovama.

„Ministarstvo prosvjete je obezbijedilo sve preduslove da se za onlajn nastavu koristi Microsoft Teams platforma“, ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva su ukazali da se na sajtu www.digitalnaskola.edu.me, u dijelu Digionica, nalaze digitalni sadržaji za djecu, među kojima i materijali sa sajta Ucidoma.

Digionici se, kako su objasnili, pristupa sa edu.me nalogom, koji se koristi i za Teams aplikaciju.

„U nadi da će se što prije obezbijediti uslovi za prelazak na redovnu nastavu, Ministarstvo prosvjete poziva na strpljenje, kako učenika tako i njihovih roditelja, uz podsjećanje da nam je bezbjednost naše djece i zaposlenih najvažnija“, kaže se u saopštenju.

Zavod za školstvo apelovao je da se nakon povratka redovnoj nastavi vodi računa o opterećenosti učenika prilikom pravljenja rasporeda pisanih provjera znanja.


(Mina)