31-07-2014

Obilježava se Svjetska nedjelja dojenja u četiri crnogorska grada

Obilježavanje Svjetske nedjelje dojenje pod temom "Dojenje: Pobjednički gol- za cio život!" počeće sjutra i trajaće do 7. avgusta, a pratiće ga brojne aktivnosti organizovane u Baru, Podgorici, Nikšiću i Bijelom Polju, u organizaciji Udruženja Roditelji i kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori.

Obilježava se Svjetska nedjelja dojenja u četiri crnogorska grada | Radio Televizija Budva

Svjetska nedjelja dojenja obilježava se širom svijeta 22. put, a prva aktivnost kojom će Udruženje Roditelji početi njeno obilježavanje je razgovor sa roditeljima o dojenju i podršci u Nikšiću sjutra u periodu od 18 do 21 časova na Trgu Slobode.

“O istim temama predstavnici udruženja Roditelji će razgovarati sa zainteresovanim roditeljima u Baru, u nedjelju, 3. avgusta, od 18 do 21 sati na platou ispred Robne kuće. U utorak, 5. avgusta, u hotelu Podgorica, od 10 sati biće održana Konferencija Značaj dojenja za postizanje Milenijumskih razvojnih ciljeva. Tema ovogodišnje Svjetske nedjelje dojenja na Konferenciji će biti sagledana kroz osvrt na podatke koji se odnose na smrtnost odojčadi i majki, stanovništvo pogođeno siromaštvom, kao i rodnu ravnopravnost. Konferencija će biti prilika da se zdravstveni radnici, stručnjaci i roditelji podsjete na sve što je do sada urađeno u ovoj oblasti u Crnoj Gori, kao i na podatke iz Istraživanja višestrukih pokazatelja stanja žena i djece u Crnoj Gori - MICS 5, koje se tiču dojenja i siromaštva među djecom.Novo druženje i razgovor sa roditeljima biće organizovano posljednjeg dana Svjetske nedjelje dojenja, u srijedu, 7. avgusta u Bijelom Polju, od 11 do 14 sati, na Gradskom trgu”, saopštili su iz Udruženja Roditelji.