01-06-2015

Obilježavanje Evropske nedjelje održivog razvoja u Crnoj Gori

U susret 5. junu, Svjetskom danu zaštite životne sredine, danas započinje obilježavanje Evropske nedjelje održivog razvoja (ESDW) u Crnoj Gori.

Obilježavanje Evropske nedjelje održivog razvoja u Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Obilježavanje Evropske nedjelje održivog razvoja predstavlja nastavak i nadogradnju Nedjelje održivog razvoja, koja se godinama obilježavala u Njemačkoj, Francuskoj, Austriji i mnogim drugim zemljama. U periodu od 30. maja do 5. juna u svim zemljama Evrope biće organizovane različite aktivnosti, konferencije, radionice, akcije, kojima će se promovisati različiti aspekti održivog razvoja. U okviru Evropske nedjelje održivog razvoja trenutno je registrovano 3.562 aktivnosti u 28 zemalja Evrope.

Inicijativu je pokrenula Evropska mreža za održivi razvoj (ESDN) čiji je član i Odjeljenje za podršku Nacionalnom savjetu za održivi razvoj u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, koje će tokom ove sedmice koordinisati sprovođenje niza aktivnosti u Crnoj Gori.

Tokom naredne sedmice, u saradnji sa Reciklažnim centrom u Podgorici, Unijom poslodavaca Crne Gore i Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, biće organizovane sljedeće aktivnosti:

• Redovna akcija reciklaže papira, starih novina i kartona – ponedjeljak, 1. jun od 8.30 sati;
• Prezentacija: Izvještavanje preduzeća o društvenoj odgovornosti – utorak, 2. jun u 10 sati, u multimedijalnoj sali Ministarstva održivog razvoja i turizma;
• Okrugli sto: Predstavljanje Predloga strategije ženskog preduzetništva – četvrtak, 4. jun u 10.30 sati, u multimedijalnoj sali Ministarstva održivog razvoja i turizma;
• Posjeta zaposlenih u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Reciklažnom centru u Podgorici - petak, 5. jun.

Za više informacija o ovoj inicijativi, kao i aktivnostima koje se oranizuju, kako u Crnoj Gori tako i u Evropi možete naći na linku: http://www.esdw.eu/activities-overview/.