29-09-2023

Obilježen Svjetski dan srca

Centar za kardiologiju Klinike za bolesti srca (KBS) Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) danas je zdravstveno-preventivnim aktivostima obilježio 29. septembar – Svjetski dan srca.

Obilježen Svjetski dan srca | Radio Televizija Budva

Svjetski dan srca (Foto: KCCG)

“Ovogodišnja globalna kampanja Svjetske kardiološke federacije za Svjetski dan srca se obiljležava pod sloganom „Koristi srce, upoznaj srce“, a Svjetski dan srca ustanovljen je 2000. godine”, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Svjetski dan srca obilježava se svake godine 29. Septembra, a Klinika za bolesti srca KCCG je odlučila da se pridruži ovoj globalnoj inicijativi koako bi skrenula pažnju javnosti na važnost brige o zdravlju srca.

“Danas u periodu od 10 do 12 časova, ljekari i medicinske sestre Centra za kardiologiju KBS na Poliklinici KCCG odgovarali su na pitanja o kardiovaskularnim bolestima, dijelili savjete, promotivni materijal za očuvanje zdravlje i mjerili krvni pritisak”, navodi se u saopštenju.

Klinika za bolesti srca KCCG nastaviće sa aktivnostima usmjerenim ka edukaciji i prevenciji srčanih oboljenja, kako bi doprinijela poboljšanju zdravlja stanovništva Crne Gore.